НЕ ВИ ВЯРВАМ...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ne-vi-vyarvam/21565 SvobodnoSlovo.eu
НЕ ВИ ВЯРВАМ...

Под силният международен и обществен натиск, най-накрая управляващите си намериха подходящ престъпник. Особено съм впечатлена, че са арестували леля му. И жена му! Така де - родата до девето коляно, калъбълък да има в ареста.

Само че: НЕ ВИ ВЯРВАМ! Защото цената на това постоянно да лъжеш, е да не ти вярват, дори когато казваш истината. Има много неща, които са съмнителни:

Вярно, намерили сте си убиеца, ама нещо дребен ми се вижда. А Виктория Маринова е била тренирана млада жена, поддържаща се в добра форма. Знаете ли как се бори човек за живота си, и то цял час?

Посред бял ден, на място, на което все пак минават хора - един час никой не е минал, не е чул, не е видял?

Етносът е подходящ - ЗА ПРЕНАСОЧВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВОЛСТВО. Нищо, че рискът е голям. Но пък може да убиете два заека с един изстрел- да покажете на света как се борите И с ксенофобските настроения на българите, по този начин да отклоните общественото внимание от убийството на журналист, а и ако може да си прокарате покрай случая джендърската конвенция.

И може би щяхме да ви повярваме, ако бяхте реагирали адекватно. Ако не случайно журналисти не бяха намерили веществени доказателства. Ако веднага бяхте отцепили и претърсили района КАКТО ТРЯБВА.

Ако пресконференцията беше дадена от истински полицай, облечен с униформа, а не с някой, който се е барнал като мафиот от ранните мутренски години.

Ако бяхте проявили уважение към работата на журналистката, а не да се опитвате по всякакъв начин да омаловажавате трудът й и да принизявате това, което е правила.

Ако бяхте проявили уважение и почит и бяхте показали съпричастност към трагедията, без коментари за Джак Изкормвача и модните предавания.

Ако некадърният ви министър не беше се изказал, че щели да търсят в лудницата заподозрени.

Ако се беше видяло да правите нещо.

Ако не бяхте задържали първо клошар - украинец с румънски паспорт или обратното...

А сега изведнъж - арест на подходящия човек от подходящия етнос...почти всички го предрекохме кого ще си намерите, близко е до ума. Самопризнания....

Само че всичко може и да е постановка, нали?! Може и да е истината, НО НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!

А ИНАЧЕ - ВИНОВНИ СТЕ! ВИЕ СТЕ УБИЙЦИТЕ - заради престъпленията си и корупционните практики, заради насаждания във всички страх да казват истината, заради обезценяването на човешкия живот, заради това, че назначихте мутри за полицейски шефове, а функцията на полицията стана основно охранители на политици.

Защо е нямало патрулиращ полицай наоколо? Стана ясно, че там минават доста хора - да тичат, да ловят риба, гориста местност, защо не сте направили необходимото за опазване на живота и здравето на гражданите?

Защо дори не споменахте версия да е убита заради работата си - версия, която беше първо посочена от международните медии?

А ако този е наистина престъпникът - защо допускате да ни убиват?

ЗАЩО?!

И сега ако обвиняемият си наеме за адвокат колегата Марковски, нещата ще си дойдат на мястото....

НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.