Нещо се случва в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/neshto-se-sluchva-v-ukrayna/126349 SvobodnoSlovo.eu
Нещо се случва в Украйна

Нещо се случва в Украйна. 

Украинските телеграм канали са залети с информацията за уволняването на Залужни. Отдавна се говори за конфликт между военното и политическото ръководство по повод начина, по който се води войната. 

Знаменитите статии на Залужни в The Economist от ноември миналата година, бяха в пълен разрез с официалната позиция на украинското политическо ръководство. Напомням, че според Залужни ситуацията на фронта е патова, "най-вероятно няма да има дълбок и красив пробив", а продължителни военни действия биха били в полза на Русия. 

Зеленски, от друга страна, хвърля в месомелачката нови и нови сили, а наскоро в Украйна гръмна скандал. Беше пуснато видео, в което се вижда как се връчват призовки на млади момчета, отишли на погребението на техен приятел. От гробищата - директно на фронта. 

В същото време Сергей Никифоров (прес-секретар на Зеленски) туитва официална информация, че Залужни не е уволнен. 

Следим.

Ирини Зикидис 

2 Коментара

Крис

преди 3 месеца

Едни украински анализатори твърдят, че Еленски е поискал оставката на Залужни, но той му е отказал, тъй като бил гъст с американците, докато Еленски е британска креатура. Може би техните служби не могат да се разберат помежду си кой е по-по-най. Преди години гледах репортаж как веднага след избирането му за президент посещава централата на МИ-6 в Лондон. Много странно ми се стори още тогава, новоизбран президент да посещава централа на чуждо разузнаване. Тогава говореше само на руски, на родния си език.

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

По-рано днес, Боян Чуков вече беше писал че в момента в 404 върви надцакване между американските и британските държащи ръчките за управление... Залужни е под US-контрол, докато Зеля и съответно Буданов са при UK... Наистина, нещо се случва...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.