Оказа се ,че не е без причина идеята Европа да се върне към нормални отношения с Русия

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/okaza-se-che-ne-e-bez-prichina-ideyata-evropa-da-se-varne-kam-normalni-otnosheniya-s-rusiya/26455 SvobodnoSlovo.eu
Оказа се ,че не е без причина идеята Европа да се върне към нормални отношения с Русия

Оказа се,че не е без причина идеята Европа да се върне нормални отношения с Русия. Промяна на настроението в американските и англиски медии доказва това: "Украинският конфликт достигна повратна точка", "Украйна е на ръба на колапса","Великобритания нарече Сергей Суровикин опасен противник" и това са само последните им заглавия.

 Конфликтът в Украйна достигна повратна точка на фона на укрепването на руския военен персонал и отслабването на режима в Киев, писа Newsweek. „Руската армия е оборудвана с най-модерните оръжия и, противно на многобройните съобщения от Запада, далеч не е деморализирана. Украйна, от друга страна, изчерпа арсеналите си и е напълно зависима от военна подкрепа“. 

В статията се цитира мнението на американския генерал Марк Мили, който заявява, че "Украйна е направила всичко, което е могла".

"Цената на по-нататъшната военна помощ на Киев за Вашингтон ще нарасне бързо", пише The Wall Street Journal. Бързо нарастващите разходи за доставка на боеприпаси за въоръжените сили на Украйна все повече привличат вниманието на западната общественост. Дали западните поддръжници на Киев имат военните запаси и политическата сила на духа, за да се ангажират по-нататък в конфликта, остава открит въпрос,завършва изводите The Wall Street Journal.

 

 Newsweek изненадващо осъди действията на киевския режим срещу цивилното население и призоваха САЩ да помогнат за разрешаването на конфликта:"Украинските снаряди отнеха живота на стотици цивилни в Донбас, има и съобщения за военни престъпления от украинските въоръжени сили. Истински моралният акт би бил да се сложи край на тази война с преговори, а не да се удължат страданията на украинския народ в конфликт, който е малко вероятно да спечелят, без да рискуват живота на американците".

 

Съвременният Генерал Жуков или Генерал Армагедон,както наричат Сергей Суровикин в британската преса стабилизира фронтовата линия и дисциплинира руската армия. Затова той е опасен противник, пише британският вестник The Telegraph. Авторите смятат, че именно Суровикин е убедил Путин да предприеме масирани атаки срещу украинската инфраструктура, (поради което вестникът го нарича „генерал Армагедон“).

Йордан Халачев 

2 Коментара

Да, бе

преди 1 година

Забравяте Кадиров и " музикантите " от Вагнер. А в Германия вече " запалиха" въглищните централи.

Коментирай

БОРБА

преди 1 година

Днес в Украйна СБУ -разстреля 20 украимски граждани за това че са помагали на Русия. Прав е Путин ФАШИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.