ПРОШЕНИЕ ЗА ПРОШКА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/proshenie-za-proshka/20126 SvobodnoSlovo.eu
ПРОШЕНИЕ ЗА ПРОШКА

ОТНОСНО: Безропотното ми търпение и мълчаливо покорство да търпя управлението на ОПГ ГЕРБ

Министър-председателю,

Часове ни делят от началото на деня на Сирни заговезни (Поклади или Прощална неделя) - ден, в който е прието според християнската традиция младите да молят за прошка старите, а управляваните да търсят прошка при управниците.

Министър-председателю, моля да ми простите, че търпя безобразията ви - вашите и на ортаците ви, вече 10 години и през това време не хвърлих и един камък по прозорците на Министерския съвет и парламента.

Десет години се свивах, подобно на уплашена мишка, и не посмях да изляза на улицата и да свикам тълпа, която да ви измете завинаги от властта и политиката.

Десет години не посмях да организирам нелегални бойни групи, въоръжени чети и граждански групировки, които да поведат тайна и явна борба срещу вас и установения от вас чудовищен държавен ред.

Не създадох партия, движение или друга организация, която да дава международна гласност на престъпното ви управление.

Десет години чета, гледам и слушам новините за хаоса, в който вкарахте държавата и понякога си позволявах да изразявам несъгласие и недоволство от тоя целенасочен, според мен, хаос.

Десет години безучастно наблюдавах нечовешките ви усилия да преборите с корупцията, контрабандата и организираната престъпност и не видях и един осъден за корупция, контрабанда и организирана престъпност.

Мога да изброя още десетки и стотици данни и факти, но знам, че това ще предизвика умора и досада у вас. Затова спирам до тук. Простете ми! Грешен съм, но няма да ви целуна ръката, защото не знам как се прави това.

Просбописец: Любо Кольовски, 63-годишен, представител на Погубеното от вас и Прехода поколение

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.