СЛЕДЕТЕ ПЪТЯТ НА ПАРИТЕ....

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sledete-patyat-na-parite/53688 SvobodnoSlovo.eu
СЛЕДЕТЕ ПЪТЯТ НА ПАРИТЕ....

Предизборната кампания тече вяло и унило. Почти няма изненади, нито някакви отклонения от вече познатите изпълнения на политиците. Павилионите си стоят, а партийни активисти с покрусени физиономии се опитват да предизвикат интереса на минаващите. Ако не раздават балончета или бонбончета, шансовете са почти нулеви. Отвреме навреме враг от друга партия прави по някое изпълнение, което предизвиква известно оживление, след което всичко замира...

Но пък се забелязва изсипването на пари. В Пловдив например има прекомерно много билбордове на генерал Кенеди. Гледа ни строго от стени, плакати, билбордове, от къде ли не. Интересно е, че билбордовете специално в Пловдив са, така да се каже, разпределени. И навлизането на нови политици в тях показва разместване и на някои интереси.

Светлият лик на Божественият и Единствен Спасител, който ще преосновава държавата, след като прати в трудови лагери всички, които не са съгласни с него, пък виси като прани гащи по всички магистрали и улици на територията. Бегла сметка показва, че дори субсидията не покрива харчовете. Още повече, че точно тези билбордове се контролират от ГЕРБ и за да се допусне друг лик на тях освен герберски, също показва някакакви нездрави взаимни интереси.

Винаги си личи, когато една партия е добре финансирана. Обикновено субсидията не стига доникъде, освен ако не си първа или втора политическа сила. Личи си и къде те рекламират. Например ако се биеш в гърдите, че си враг на статуквото и американците, резонният въпрос е, кой и защо те пуска по американските телевизии в най-гледаното време и с най-много участия? И защо ти дават въпросите предварително, както съм се убедила с очите си.

Играта в политиката е проста, когато се прави от сложни хора. И сложна, когато се прави от прости. Още повече, когато електоратът им е толкова елементарен, че дори не вижда нишаните кой с кого и къде е. Но пък всичко може да се проследи по пътя на парите. Примерно от Врабевски до Кралев....вече дори не ми е интересно. Интересни играчи в България почти няма в политиката. Има скрити, има резервни, но интересни....малцина са.

Вероятно малко хора ще осъзнаят публикацията. Ако се бяха научили, 33 години нямаше да вървим през пустинята и да търсим лелината си....

Елена Гунчева-Гривова

9 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Госпожо , питам Ви като юрист - Как се нарича подмяна на вота и наказуемо ли е това? Водачи на две листи, открито заявяват, че не желаят да бъдат в парламента, по никакъв начин. Защо се пишат в листите тогава? Аз знам, но ще е интересно Вашето мнение. За парите - дори на децата им е ясно всичко. И какво от това? Нещо закони да има, или мъмрене пред строя е достатъчно?

Коментирай

дзън дзън

преди 1 година

", 33 години нямаше да вървим през пустинята и да търсим лелината си...." - като гледам и Европа се е запътила натам, а отвъд голямата вода ни гледат сеира.

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Въх мари майко! Гривова как само развя грива! Странно защо елементарните жени, като Гривова, Весето ТИМова-Аферата, Мадам Лъжа-Нинова и так далее, започват да си вЕрват, че са хванали Господ за шлифера и са Началото и Края на Пътя.... Гривова напрмер след 7 месеца в "политиката" се прие за такава "разбирачка", че става смешна!

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Гривова, ЙОристке, я оде бери джоджен на село!

Коментирай

Pokana

преди 1 година

Партия с толкова много медийни изяви по централните медии има ''широк гръб''. А опита за нискокачествена ирония на ''зелената брада'' не може даже и да докосне ''елементарните жени''.

Коментирай

хаха

преди 1 година

Комсомолците на израждане нямат разлика с ГРОБ, може дори да пишат от една и съща централа. Забелязва се същата вяра във вожда и малоумие, покрепени финансово разбира се.

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Злобна кучка...

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Злобна кучка...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.