„ТРАПЕЗАТА НИ ОБЕДИНЯВА!” - ДПС И ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ – ЗАЕДНО В БОЯ ЗА КОКАЛА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/trapezata-ni-obedinyava-dps-i-obedinenite-patrioti-zaedno-v-boya-za-kokala/21015 SvobodnoSlovo.eu
„ТРАПЕЗАТА НИ ОБЕДИНЯВА!” - ДПС И ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ – ЗАЕДНО В БОЯ ЗА КОКАЛА

Все повече се замислям дали вместо герб и „Съединението прави силата!”, на фасадата на Народното събрание да не се сложи изображение на кокал и надпис: „Трапезата ни обединява!”.  Безкрайно интересно е съюзяването на етническата партия ДПС и коалицията на обединените патрЕоти в яростната защита на ДАБЧ. Явно когато става дума за интереси, никакъв патриотизъм не може да има предимство.

Оказва се, че компрометираната в цял свят Агенция за българите в чужбина, е върло защитавана от две страни, които по идеология и виждания са на коренно различни позиции. И които явно сега нещо ги обединява – може би алъш-вериша, да го кажем като комшиите!

И настояват дори капацитетът й да се увеличи! Да стане министерство, с повече пари, повече хора и съответно със сигурност – нови цени за мераклиите да станат българи!

Покрай другите неща ми направи впечатление нещо много интересно – бивш шеф на агенцията заяви, че в чужбина имало 4,5 милиона българи! Повтарям – 4, 5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ!? То май вече на Територията не останаха толкова.

Така че това министерство, ако се създаде, направо ще е правителство на паралелната българска държава, пръсната по цял свят. И с тенденции да се разраства заедно с евакуацията на българите от Територията. Въпреки че от българите в чужбина освен да пращат пари и евентуално да гласуват както им се каже, не се очакват кой знае какви чудеса. А, и дарения за каузи, разбира се. Пак пари. Дори в мечтите си някои политици си представят как пенсионерите с деца в чужбина, няма да получават пенсии, а ще ги издържат децата им. Да не ядат бюджета, де!

Та това странно съгласие между турци и патриоти води до изводите за още по-странна търговия с български паспорти. В политиката случайни неща няма, а ако ви изглеждат случайни, значи не сте добре осведомени!

А върлата защита на агенцията от страна на ДПС, които не са особено активни в Народното събрание, навежда на мисли за някакво сътрудничество с патриотите. Е, все някой трябва да върши мръсната работа, за да се приберат парите. А и са взаимно свързани по изборите – плашат електората си едни с други и така печелят гласове.

И отново- „Трапезата ни обединява!” и кокалът е нашият национален идеал!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.