УВЕЛИЧЕТЕ ДЮНЕРИТЕ! СПЕШНО!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/uvelichete-dyunerite-speshno/20090 SvobodnoSlovo.eu
УВЕЛИЧЕТЕ ДЮНЕРИТЕ! СПЕШНО!

Честно, не успявам да проумея как от един простичък проблем, гербавите успяват да направят цяла катастрофа. Талант!!!

След като видяха преди избори каква е реакцията на материала за опрощаване на задълженията на мюфтийството, Цецку и явно зад него Потресът на правото, излязоха с нова революционна за правото идея: със закон да им разсрочат/отсрочат задълженията. Явно никой не им е казал на хорицата, първо, че има разлика между двете неща, и второ – процедурата вече си я има!

Напоследък вместо бяс и презрение, започвам да изпитвам леко съжаление към Потресът на правото. Явно ставащото на Територията натоварва свръх силите му знанията и опита, които са повече от скромни. Човекът едва се държи, видно е. Не бих се учудила след края на мандата да има някакво преразглеждане как си е взел изобщо дипломата.

Та, да хвърлим малко светлина що е то разсрочване и има ли почва в мюфтийството:

Какво казва ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩАТА разпоредба на Данъчно-осигурителния кодекс:

Условия за отсрочване и разсрочване Чл. 183. (1) По искане на длъжника, подадено до компетентния орган, може да се разреши плащането на дължимите суми да се извърши изцяло, до определен краен срок (отсрочване) или да става на части (разсрочване) съгласно одобрен погасителен план. (2) Отсрочването или разсрочването се допуска при наличието на следните условия: 1. задължението, за което се иска отсрочване или разсрочване, не може да се погаси изцяло с наличните парични средства към датата на подаване на искането и текущите парични постъпления за период от три месеца след тази дата, намалени с необходимите текущи парични плащания за период от три месеца от същата дата и гарантиращи продължаването на стопанската дейност, като към наличните парични средства се прибавят и сумите, които биха постъпили при: а) осребряване на активите по балансова стойност към датата на подаване на искането, с изключение на тези, без които е невъзможно осъществяването на извършваната стопанска дейност; б) събиране на изискуемите към датата на подаването на искането вземания на длъжника от трети лица; 2. (отм. - ДВ, бр. 14 от 2011 г., в сила от 15.02.2011 г.) 3. коефициентите за рентабилност, ефективност и финансова автономност за предходните две години на годината, в която е подадено искането, и за периода, за който се иска отсрочване или разсрочване, въз основа на доказателствата за бъдещо развитие са определени по методи и са в границите на стойности, установени с наредбата по ал. 9; 4. минималният размер на предоставеното обезпечение покрива размера на главницата и лихвите на задължението за периода на действие на разрешението. (3) За периода на отсрочването или разсрочването длъжникът дължи лихва в размер на основния лихвен процент, ако изпълнява задълженията си съгласно погасителния план. За периода на разсрочване на задължителни осигурителни вноски се дължи лихва съгласно чл. 113 от Кодекса за социално осигуряване.

Такаааа, и след като има този текст, трябва да променят и ДОПК. Че ДОПК не важи за Главното мюфтийство, евентуално ДПС, Министър Горанов и списък с подбрани членове на ГЕРБ, който да се приеме като приложение към кодекса.

Или направо в Конституцията да запишем, ЧЕ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ ВАЖАТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА „СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ” ПАРТНЬОРИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ОСОБЕНО ЗА МЮФТИЙСТВОТО!

Значи, всеки простосмъртен гражданин е подгонван като заек от служителите на дирекциите „Събиране на вземанията” към НАП, които приятно разсеяно десет години са пропускали да забележат, че едно мюфийство дължи едни осем милиона! Ама нас за осем лева ще ни направят ревизии! А РЕВИЗИЯ НА МЮФТИЙСТВОТО ИМА ЛИ???

Защо не им разсрочат задълженията по описания в ДОПК начин? Аааа, сетих се защо – защото има ЛИХВИ и погасителен план!!! А и защо държавата направо не се възползва от възможността да събере изискуемите към датата на подаването на искането вземания на длъжника от трети лица – тоест да им прибере наемите от хилядите имоти!

И заявявам, че ако подобно нещо се приеме, ще сезирам не само Комисията за защита от дискриминация /със 100 % неуспех, защото членовете са от ....ами различни групи на населението/, но и Европейският съд по правата на човека за ГРУБА ДИСКРИМИНАЦИЯ, ОСНОВАНА НА РЕЛИГИЯ!

И или приемате една амнистия на данъчни задължения и осигуровки за всички българи и юридически лица, или си събирате данъци и осигуровки от всички. Нарушавате основни международни актове по граждански права.

И сега, след като изяснихме правния въпрос, да обърнем око към националната сигурност. Да обърнем, ама нещо се не вижда!

Алоооо, службите? Моля дежурният офицер, който слухти и записва какво публикувам, да отнесе въпросът ми до колегите си – КЪДЕ Е НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ? И ЗАЩО ВИЕ – ХОРАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТЕ БЪЛГАРИЯ, ДОПУСКАТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ БУЙСТВАЩИ ПСИХИЧНО БОЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ? И ЗАЩО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗАВИСИ ОТ ДЮНЕРИТЕ И ОТ ДЪЛГОВЕТЕ НА МЮФТИЙСТВОТО? В КАКВО СТЕ СЕ КЛЕЛИ?

Преди време Боку беше казал, че като има дюнери на всеки ъгъл, няма проблем с националната сигурност. Сега се оказва, че националната сигурност зависи от опрощаване или разсрочване на задълженията на мюфтийството, че иначе второ Косово щяло да стане. Ами аз да кажа, че ако не ми опростят МОИТЕ данъци и осигуровки, трета световна война ще направя! Моля да се разгледа предложението ми и да ме включите в опрощаването или разсрочването!

Недопустимо е! Срамно е! Предателско е! Дори само споменаването на подобно ИЗНУДВАНЕ Е ПОВОД ГЛАВНИЯТ МЮФТИЯ ДА ГО ПРИБЕРАТ ЗА 48 ЧАСА БЕЗ ПРАВО НА ИНФОРАЦИЯ И АДВОКАТ!

Докога ще ни изнудва ДПС и мюфтийството? За тях не важат ли законите на България или ВСЕ ОЩЕ НИ СМЯТАТ ЗА ВИЛАЕТ НА СУЛТАНА?

Закривай. Държава, която допуска да не й се плащат задълженията от една религия, която плаши с тероризъм, не е държава, а територия, която чака някой да е превземе. Гответе се българи, май трябва да проучим какви данъци има в Турция....

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.