Ако България беше Украйна Или как няма и да забележим, ако ни нападне Русия

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/ako-balgariya-beshe-ukrayna-ili-kak-nyama-i-da-zabelezhim-ako-ni-napadne-rusiya/4653 SvobodnoSlovo.eu
Ако България беше Украйна Или как няма и да забележим, ако ни нападне Русия

Сънувах тая нощ, че Путин е нападнал не Украйна, а България. В телевизионно обръщение Владимир Владимирович, нашият скъп Вова, заявява в прав текст:

"В България тормозят наши братя и сестри. Онзи ден, на нашия празник – деня, в който прехвърлихме активите на Задунайската ни губерния от колегата османския султан в наши, царски ръце, един смел мъж замери със снежна топка българския премиер.

И каква бе реакцията на премиера? Вместо да се поклони, вместо да благодари, вместо даже сам да се замери със снежна топка, той протестира. А онези предатели от охраната му даже се опитаха да го предпазят. Наркомани с наркоманите!

Това е нацизъм! България е пълна с нацисти. И наркомани! И алкохолици! И развратници! Затова реших -  Русия праща своите танкове, армия и изтребители да освободят братята ни от нацисткото българско правителство и да възстановят православния морал!"

В този момент се чува шепнене зад кадър, долавя се гласът на Путин:

"Как така няма ги изтребителите? Кой ги е продал? На кого? Ислямисти? Яхта? Жената? Рожден ден? Абе, я го пращай да ги изкупува обратно, че...", тук разговорът се заглушава.

И така, руската армия идва да ни освобождава за пореден път. Ето тук, обаче започват трудностите й.

Пращат, значи, първо Гоша Хибридчика, да сее съмнение в местното население, да пуска фалшиви новини, да разпространява пропаганда... Лично няколко депутата са му уредили гостувания във всички телевизии в най-гледаното време. Отива Гоша Хибридчика добре подготвен, обаче не може да вземе думата от поканилите го журналисти. Те още с встъпителните си думи така разгръщат цялата московска пропаганда, толкова подробно обясняват мотивите на Владимир Владимирович, така прочувствено представят руската гледна точка, че на Гоша не му остават реплики. Налага се да импровизира, а той не е много по импровизациите. Хъка мъка, едно цяло изречение не може да формулира. Това буди справедливия гняв на някои от другите гости. Явор Дачков даже става и му удря шамар в ефир с гневния вик:

"Вие сега да не сте против руския президент? Да не би да сте дошли да ни разколебаете в нашата любов към матюшка Русия?"

Двама социолози напускат възмутено студиото. Водещата от притеснение прави нещо необичайно - мигва два пъти. Партия „Възраждане“ свиква незабавно протест срещу Гоша, обвинявайки го, че е по-неубедителен от местните русофили и тласка страната в лапите на НАТО. Напълно сразен, Гоша се прибира с първия самолет за Масква.

В това време танковете на освободителката ни прегазват за няколко часа от Дунав до София, където изморените руски войници се подготвят да водят свирепи боеве. На Орлов мост обаче ги чакат Богомил, Нона и още няколко идиоти с хляб и сол. Хайверът са си го прибрали, иначе е имало и хайвер. Има и музика – малък барабанчик пее съветския химн под една пластмасова маса.

Мъж с фес притичва към командира, покланя се доземи и нервно подвиква: „Ще ви върнем парите, ще ви върнем парите!“, бутайки му пачки в джобовете. Солдатите са втрещени.

Слава богу, в един момент се появява грациозен отряд, въоръжен с бухалки. Солдатите тамън да си помислят, че все пак някой ще им окаже съпротива, когато отрядът застава в шпагат и изиграва красиво съчетание за добре дошли под командите на Нешка Робева. Няколко случайни гражданки се спират да погледат шоуто, младежи снимат с телефони и си правят селфита с танковете.

На въпросите няма ли да се защитават, гражданките ускоряват крачка и завяват, че това са външни американски работи и тях това не ги интересува, а и е време за вечеря. Йоло Денев все пак е там и протестира, макар и не срещу тях, а срещу НАТО. Но все някакъв протест е по-добре от никакъв протест, тайно си мислят солдатите.

В този момент разбират, че БСП е гласувала да се отпусне военна помощ на руската армия и България предоставя на окуптароката си всичките си мигове. Путин е щастлив, включва се директно по петолъчката, за да поздрави Нинова и даже й обещава да я назначи за губернаторка. Войниците взимат самолетите, подкарват ги, но след 10 минути всички се разпадат на части и се сгромолясват във Владайската река. Руската авиация е сразена.

Оцелелите солдати тичат обратно към танковете, обаче от младежката организация на ГЕРБ са пуснали слух, че бензинът ще се увеличи десетократно и предприемчиви софиянци са източили горивото им. Руската армия се оказва победена без бой. Солдатите искат да се предадат, обаче няма на кого – генералите са обединили националния празник с уикенда и са в Гърция на почивка, правителството е в Брюксел, цялата полиция пази паметника на Съветската армия и няма капацитет да арестува още хора, а гражданска защита е пияна още от 3 март.

На линия е само градска мобилност, която праща десетина паяка да вдигнат танковете, че пречат на движението. Путин изпада в амок, разстрелва генералите си и се самообесва на Червения площад. В това време обаче в България върви „Ергенът“, рекламите са платени отдавна и няма как да ги прекъснат с новини, така че българите така и не разбират, че без да искат, са сринали империята на злото. Дачков, Нона и барабаничкът емигрират в Северна Корея. У нас животът си продължава.

Лола Монтескьо

https://www.clubz.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.