Балабанов: Ако имахме независим главен прокурор, отдавна да има хора зад решетките

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/balabanov-ako-imahme-nezavisim-glaven-prokuror-otdavna-da-ima-hora-zad-reshetkite/4994 SvobodnoSlovo.eu
Балабанов: Ако имахме независим главен прокурор, отдавна да има хора зад решетките

Повече от два месеца се забавлявам с твърденията на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, така наречената опозиция, че за всичко сме виновни ние - новата коалиция. Този кафяв, извратен, съюз може би показва, че сме на прав път. Ако имахме независим главен прокурор, отдавна да имаше хора зад решетките. И това ще стане.

,

Това написа във Facebook профила си депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Ето и цялата му публикация:

Повече от два месеца се забавлявам с твърденията на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, така наречената опозиция, че за всичко сме виновни ние - новата коалиция. Първо вижте как изглежда опозицията – ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“- абсолютен нонсенс.

"Възраждане" не протестираха ли преди 1 година срещу ГЕРБ? Протестираха, а сега в Парламента гласуват винаги заедно.

ДПС нали уж бяха опозиция на ГЕРБ, поне за пред хората? Сега гласуват заедно.

Този кафяв, извратен, съюз може би показва, че сме на прав път.

На прав път доказва, че сме и субект като Красимир Каракачанов, който “протестира“.

Доказателствата са налице, когато националните ефири на телевизиите у нас напълнят сутрешните си блокове с „титанични анализатори“, започвайки със Стойчо Стойчев и завършвайки с Нидал Алгафари.

Обикновено ги виждаме веднага, след като има напредък с казус като “БарселонаГейт“ например. Друг път, примерно, ги виждаме веднага в ефир, когато се сменят ръководствата на КЕВР или на Спортния тотализатор. Защо? Защото се засяга интереса и влиянието на тези, които 12 години струтиха от крадене редица такива институции.

Ямите са толкова дълбоки, изтърбушени и прогнили, че наистина е необходимо време, за да се запълнят.

Да се върнем на “БарселонаГейт“. Уважаеми, това е една прашинка от откраднатото в годините. Нима забравихте шкафчетата, кюлчетата, магистрала “Хемус“, къщите за гости, къщите за тъщи, златните паспорти, надвзетите партийни субсидии, незаконните тераси, евтините апартаменти, законът “Магнитски“?

Ако имахме независим главен прокурор, отдавна да имаше хора зад решетките. И това ще стане.

Всичко, което изброих като примери е тясно свързано с тези, които днес гласуват заедно, обединени в усилията си да запазят поне частица от влиянието, което им позволи да ни обират години наред.

Логично е тук да перифразирам фразата “Крадецът вика дръжте крадеца“ – “ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“ викат дръжте крадеца“.

За много от тях по- подходящи са скамейките в съда, отколкото депутатските кресла.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.