Д-р Гълъбова за убийството на децата в Сандански: В обществото има сериозен проблем с насилието

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/d-r-galabova-za-ubiystvoto-na-decata-v-sandanski-v-obshtestvoto-ima-seriozen-problem-s-nasilieto/12704 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Гълъбова за убийството на децата в Сандански: В обществото има сериозен проблем с насилието

Явно ние имаме проблем като общество и той не е само с пандемията. Имаме много сериозен проблем с насилието и той произхожда от това, че като че ли нямаме рецептори за насилие. Това обясни в ”Денят започва” по БНТ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова по повод тежкото убийство на две деца в Сандански.

Не идентифицираме като насилие това, че при раздяла на родителите, единият не дава на другия да вижда децата. Не идентифицираме факта, че в българското семейство много се мълчи, не се говори, няма емоционална близост между децата и родителите, която се гради на едни топли човешки разговори, на една заинтересованост, допълни специалистът.

По тези и още други причини насилието в нашето общество се шири и се стига до такива наистина чудовищни престъпления, смята д-р Гълъбова.

По думите й, психическото състояние на хората сега е по-тежко в сравнение с месеците на карантината. Има нужда да започнат мероприятия по психологическа работа и с медиците, защото съсловието изнемогва, издъхва, подчерта д-р Гълъбова

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.