ДЕН: ЩЕ ОТИДЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ НА 199-ТО МЯСТО В СВЕТА ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО?

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/den-shte-otide-li-balgariya-na-199-to-myasto-v-sveta-po-svoboda-na-slovoto/16529 SvobodnoSlovo.eu
ДЕН: ЩЕ ОТИДЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ НА 199-ТО МЯСТО В СВЕТА ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО?

Във връзка с ужасяващото посегателство върху живота на един от най-добрите разследващи журналисти в България и главен редактор на вестник „168 часа” Слави Ангелов, ние от Гражданско сдружение „Достойнството на един народ” – ДЕН, задаваме следните въпроси:

  1. Върнаха ли се мутренските времена от началото на 90-те години в страната?
  2. На кого пречи достойната работа на разследващите журналисти от свободните медии?
  3. Кой стои зад гнусното посегателство върху живота на Слави Ангелов?
  4. Как защитават живота и здравето на българските граждани правоохранителните органи в България?

Настояваме за:

  1. Бързи и ефикасни действия по разкриването и залавянето на извършителите на това престъпно деяние и предаването им на компетентния съд!
  2. Най-строгото им наказание според българските закони!
  3. МВР и прокуратурата да вземат превантивни мерки за опазване живота и здравето и на други заплашени от подобни действия честни български журналисти!

Ние от Сдружение „Достойнството на един народ” – ДЕН твърдо отстояваме правото на свобода на словото и правото на безпристрастно и честно отразяване в медиите на всички нарушения на законите, независимо от кого са извършени! Нашият апел към журналистите и издателите е да запазят достойнството си и да продължат да вършат своята работа в интерес на обществото! В противен случай страхът и безчестието ще докарат страната ни от 111 – на 199 място по свобода на словото в света!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.