Кметицата на ГЕРБ в Тетевен Мадлена Бояджиева излезе в 6-месечен отпуск, ще се спаси ли от съда? (СКАНДАЛНИ ФАКТИ)

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/kmeticata-na-gerb-v-teteven-madlena-boyadzhieva-izleze-v-6-mesechen-otpusk-shte-se-spasi-li-ot-sada-skandalni-fakti/4542 SvobodnoSlovo.eu
Кметицата на ГЕРБ в Тетевен Мадлена Бояджиева излезе в 6-месечен отпуск, ще се спаси ли от съда? (СКАНДАЛНИ ФАКТИ)

Кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева си е взела 6-месечен болничен. Уловката в този неин ход се крие в законовия факт, че навлизайки в последната година от мандата си, в която не може да има предсрочни избори за кмет, гербаджийката не може да бъде отстранена, а реално през 6-месечия ѝ „болничен” период тя реално ще управлява общината чрез зам.-кмета, който е неин човек.

Срокът на кметския болничен е безумен, особено предвид факта, че всички в Тетевен знаят, че Бояджиева няма никакъв здравословен проблем. Нещо повече! Прокуратурата е длъжна да се самосезира и да провери болничния на Бояджиева при положение, че на всички е ясно, че кметицата Мадлена шикалкави, за да се измъкне от разследването, водено срещу нея, или поне да го отложи във времето с надежда за чудо,научи wow-media.bg от свои хора в общината.

Патакламата започна, след като на 4 ноември 2021 г. Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на Тетевен. Най-вероятната причина за проверката българското ФБР са далавери с обществени поръчки и проекти, по които работи общината, включително и такива с европейско финансиране.

Тарикатският ход на Бояджиева с рекордния болничен съвсем не е случаен – според закона щом даден кмет навлезе в третата си година на управление, той трябва да довърши мандата си и не е изправен пред заплаха от предсрочни избори.

Според източниците на wow-media кметицата на ГЕРБ в Тетевен продължава със старите си игри, като пак поощрява елементите, с които вършеше зулумите си в предишните мандати. Нейният любим “горски” Цветомир Тодоров Симеонов, който бе задържан с багажник, пълен с марихуана, продължава да изпълнява длъжността си, като според местните все още развива „бизнеса“, заради който бе задържан преди месеци.

Не е ясно защо новата власт не предприе нужните действия, за да промени ситуацията и анархията на дървената мафия в региона.

Вместо да предприеме нужните действия и нарушителите да бъдат отстранени, от „Продължаваме промяната” не спират да се правят на разсеяни, като с тази си апатия само поощряват зулумите в Тетевенско. На ход е прокуратурата!

narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.