МУТРОМОНАРХИЯТА ПОБЕДИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/mutromonarhiyata-pobedi-parlamentarnata-republika/16467 SvobodnoSlovo.eu
МУТРОМОНАРХИЯТА ПОБЕДИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА

Няма как да не отбележа колко е „удобен” този вирус на управляващата шайка. И както посочи един немски вестник преди време, България се управлява с едно вдигане на телефон от един човек. И всички знаем кой е той. Това дори по времето на социализма не го е имало. И извънредното положение става все по-удобно на едни хора, чиято единствена цел е абсолютната власт. Защото само с нея могат да ограбват народа и държавата безконтролно.

По Конституция България е парламентарна република. По реалност България е мутромонархия с аксесоар парламент. Извънредното положение даде удобният повод на управляващите да се отърват дори от бледите опити за съпротива от страна на парламентарната опозиция.  ГЕРБ внесоха предложение Народното събрание да не работи, с изключение на необходимостта от приемане на закони, свързани само с извънредното положение. Тоест да няма неудобни въпроси, да няма парламентарен контрол, а цялата власт в държавата законово да се съсредоточи в ръцете на един човек, който е разследван за пране на пари в Испания и за когото дори американските му господари преди години казаха, че е свързан с мафията и направо той си е мафия.

Всички свободи вече са илюзия. Днес настава време да се простим с илюзията за република, за парламент и за гражданско общество. Да се простим с илюзията, че цялата власт се упражнява от и в името на народа. Докато треперим като овце по къщите си за живота си, мафията овладя безапелационно държавата. 

Честита мутромонархия! Да живее цар Бойко! Ураааааа!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.