НЯМАМЕ УСЛОВИЯ ЗА МАФИЯ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ ТЪРПИ КОНКУРЕНЦИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/nyamame-usloviya-za-mafiya-zashtoto-darzhavata-ne-tarpi-konkurenciyata/19151 SvobodnoSlovo.eu
НЯМАМЕ УСЛОВИЯ ЗА МАФИЯ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ ТЪРПИ КОНКУРЕНЦИЯТА

Днес министърът на МВР ни зарадва с новината, че в България нямало условия за мафия и за организирана престъпност. Браво на министъра. По изключение съм склонна да се съглася с него. Няма как да има мафия в държава, където мафията е взела властта. Тя конкурент не търпи. В други държави мафията върши престъпната си дейност срещу закона, в България мафията създава законите и ги прилага.

Гледам преди ден, отново на тур за овации Бойко Методиев Борисов, този път да си направи селфи при разбиването на цех за контрабандни цигари. Това е полицейска акция. Освен полицаи и евентуално журналисти, каква му е работата на премиера там? Освен за селфи, разбира се. Или да вили на място какво се случва?

Да помислим и нещо друго. Този цех повече от година е работил, всички в околността са го знаели. И друго – този цех работи с вносен тютюн. Откъде се е внасял. Колко тира са това? И как са минали през българската митница? Как така никой една година не е забелязал нищо? Или не е било удобно да се забележи. Този случай за пореден път показва корупцията, обзела цялата държава. Защото за да има престъпност от такъв мащаб, значи има държавен чадър.

В другите страни мафията работи срещу закона. В България мафията създава законите, назначава полицаите, които да ги охраняват и пазят, назначава прокурорите, които да разследват и проверяващите на властта. Сама си назначава свои хора в проверяващите и контролиращи институции. Само в България над престъпността има отворен държавен чадър.

Как биха нарекли в друга държава „Апартаментгейт“, май го забравихте вече? Почти всички от управляващите да се сдобият докато са във властта с огромни имоти на символични цени? И вместо да бъдат обвинени в корупция, търговия с влияние и т.н., просто са освободени от постовете, когато това стане общоизвестен факт и се раздуха скандал. В друга държава това биха го нарекли организирана престъпна група. И колкото да прикривате, не всички сме дебили, господа!

Видяхме тези дни БМБ и в Брюксел. Как се търгуват европейските постове. Как договаря отпадането на мониторинга на съдебната система срещу вдигане на златната си ръчичка за определен европейски кандидат. Аз илюзии не си правя, но много българи разчитат точно на Европа да ги спаси от корумпираните ни управници. Само ще ви кажа, че корупцията не е явление само за България, просто тук са най – нагли.

Видяхме как европейските ценности отстъпиха на търгашеството. И как приемат с усмивка човек, на когото се подиграват, за който знаят, че се говори, че има връзка с престъпността и корупцията и смачкването на гражданските права на българите. Но им е УДОБЕН. КОЛЕГА ИМ Е!

Забравете, че някой друг освен самите ние може да се пребори с мафията, превзела държавата.

Чувствате ли се граждани в държавата на мафията?

Елена Гунчева

https://www.facebook.com/eli.gunchev/videos/2462514250480081/?t=11

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.