Проф. Пимпирев: С „харвардско дуо” ще дойде и краят на прехода

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/prof-pimpirev-s-harvardsko-duo-shte-doyde-i-krayat-na-prehoda/6808 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Пимпирев: С „харвардско дуо” ще дойде и краят на прехода

Винаги съм казвал, че на България ѝ трябват политици, които не познават живота по време на комунизма. С новите политици ще дойде и краят на прехода. Това заяви полярният изследовател и ръководител на българските експедиции до Ледения континент проф. Христо Пимпирев.

Грубо казано съм доволен от резултата на парламентарните избори, защото българският народ ясно показа, че иска промяна. Въпреки че всички социологически проучвания казваха, че първа ще бъде една партия от статуквото, която 12 години ръководи България и то малко еднолично, българският народ показа, че иска промяна и изборите спечели една съвсем нова партия, коментира проф. Пимпирев пред БГНЕС резултата от вота в неделя, дни преди да изпрати първата група полярници на нова експедиция на Белия континент. Президентският балотаж ще завари логистиците по път, така че те няма да могат да упражнят правото си на глас.

Пимпирев приветства т.нар. „харвардско дуо”, какъвто етикет получиха Кирил Петков и Асен Василев и тяхната ПП „Продължаваме промяната” и има ясен аргумент затова.

Младите, които идват не са живели под диктатура. Те ще искат да внедрят в своята политика за развитието на страната това, което са видели и са научили навън, а и те не са ампутирани от живота преди, в комунизма. Те няма да се връщат назад, защото няма къде да се връщат. Те това не го познават, те познават само хубавия и проспериращ живот на развитите нации. Така, че те ще искат да направят от нашата страна такава страна, заяви професорът.

Аз смятам, че именно с тяхното идване на власт ще свърши преходът, каза още той и заключи: Винаги съм казвал, че на България ѝ трябват политици, които не са живели при комунизма.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.