Радулов: Ако достоен прокурор с мъжко сърце беше повдигнал обвинение срещу Борисов, щеше да е следващият главен прокурор

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/radulov-ako-dostoen-prokuror-s-mazhko-sarce-beshe-povdignal-obvinenie-sreshtu-borisov-shteshe-da-e-sledvashtiyat-glaven-prokuror/4192 SvobodnoSlovo.eu
Радулов: Ако достоен прокурор с мъжко сърце беше повдигнал обвинение срещу Борисов, щеше да е следващият главен прокурор

Разследващите от МВР се надяваха в цялата прокуратура да се намери достоен прокурор, който да образува дело срещу Бойко Борисов. Ако се беше намерил такъв прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде следващият главен прокурор. За съжаление, се видя, че прокуратурата е овладяна и се ръководи от Иван Гешев. Това каза пред БНТ депутатът от „Има такъв народ“ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание проф. Николай Радулов.

.

Според него арестът на бившия премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова бил очакван и желан от огромната част от българите.

По думите на Радулов прокуратурата можело да превърне всеки един човек в обвиняем по всички дела, но по отношение на парите бизнесменът, избягал в Дубай Васил Божков е търсил пътечки и те са водили към определени управляващи.

Проф. Радулов няма причини да се разколебава в идеята, че никой не е над закона.

„Тази идея не е на премиера, а на цялото общество. Неговото спазване показва дали сме демократични общество или държавата се управлява по друг начин“, обясни народният представител.

„Това, което направи МВР беше напълно законно. МВР нямаше друг начин, по който да се опита най-накрая да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов извършва нещо незаконно. Това не се доказа, защото не беше дадена възможност да се работи по случая“, добави той.

„Очевидно е, че имаше нужда поне да се покаже на хората, ако не невъзможността да се работи сериозно без една реформирана прокуратура, то истинското й отношение към корупцията у нас. В много важни случаи през последните месеци прокуратурата се оказа спирачка“, припомни той.

По думите му в МВР и службите има нужда от сериозни промени:

„Те са кадрови и разбира се институционални. Всяка промяна не може да бъде успешна, ако не се подкрепя от ръководствата на тези структури. Трябва промени как тези хора са стигнали до тези позиции и как са се проявявали“.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.