Татяна Дончева: Воят, че това е лов на вещици е смешен плач. Това ще е само началото

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/tatyana-doncheva-voyat-che-tova-e-lov-na-veshtici-e-smeshen-plach-tova-shte-e-samo-nachaloto/9706 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Воят, че това е лов на вещици е смешен плач. Това ще е само началото

На практика досега бе на власт една народна милиция и подземните структури. Те са най-силно вкопани във вътрешното министерство. Затова МВР в момента е на фокус. Смяната на областните управители е правилен ход. Воят как това е разчистване на сметки и лов на вещици е смешен плач. Това ще бъде само началото.

Това заяви пред Сашо Диков в ефира на телевизия "Евроком" Татяна Дончева от "Движение 21".

Тя призова службеното правителство да прояви воля и решимост за "изкъртването на ГЕРБ".

"Особено в управленските лостове, структурите за сигурност, финансовите институции. “Изчегъртам” може да е дума, която не харесват, но те до такава степен са се сраснали, че може би е подходяща. Има по-смели и атрактивни министри и други, които не шумят толкова. Но виждам, че голяма част от министрите разбират, че без смяна на ключови фигури и разравяне в ключови проблеми не може да стане", посочи Дончева.

Дончева коментира и отпуските на шефовете на службите. За съжаление според нея действията им не са продиктувани от националния интерес, чието верую трябва да следват, а поведението им е подчинено на заповеди.

"Малко преди да дойде ГЕРБ на власт се забеляза една тенденция да си докараме шуробаджанаците и те да са като тамагочита. Това е критерий за тези хора. По време на Борисов тази работа съвсем се изроди - след като тези смешници могат да бъдат назначавани за шефове на служби, за какво говорим?", попита Дончева.

Тя определи като очаквано случващото се с Българската банка за развитие и разкритията, че институцията е отпуснала многомилионни кредити на иначе големи фирми, които имат връзка с лица като Пеевски, Домусчиев и Румен Гайтански - Вълка.

"Ходът на министъра да удари директно банката, да започне проверка, е много добре. Той не засяга само ГЕРБ, а и други корпулентни хора. Хубаво ДПС започват да се разграничават активно от тези хора, този период. Друг път. Имиджът на една партия най-мъчно се съхранява", коментира Дончева.

Тя заяви, че тепърва промени ще има, а ГЕРБ вече не могат да се върнат на власт.

"Кашата е каша и ще иска време, може би няколко избора… отаяване на мътилката. Не може да стане без това. ГЕРБ не могат да се върнат пак на власт. Това са обществени процеси, които няма как да върнеш обратно. Все едно да върнеш течението на реката. Има много отвратени от системата, много бизнесмени, които подкрепяха ГЕРБ заради заплахите от издевателства. Сега ще започнат да се ослушват. Триковете с бюлетините няма да валят. Една клиентелистка партия започва да се разпада, защото губиш клиентела. Това не са хора, мотивирани от кауза, а от пари и властови амбиции".

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.