Велизар Енчев: Американският президент се надява руският президент да направи грешката и да влезе в Украйна. Путин няма да направи тази грешка

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/velizar-enchev-amerikanskiyat-prezident-se-nadyava-ruskiyat-prezident-da-napravi-greshkata-i-da-vleze-v-ukrayna-putin-nyama-da-napravi-tazi-greshka/5457 SvobodnoSlovo.eu
Велизар Енчев: Американският президент се надява руският президент да направи грешката и да влезе в Украйна. Путин няма да направи тази грешка

Американският президент се надява руският президент да направи грешката и да влезе в Украйна. Путин няма да направи тази грешка. Украинците са македонците на Русия. Това заяви Велизар Енчев в студиото на БТВ.

Путин има пълни основания да води такава политика според него: “В последните 20 години Русия много търпя. Тя беше обградена от бази, от които видими са само 3-4. Ако Украйна влезе в НАТО, полетът на оръжията е около 7-8 мин.”. Той нарече анексията на Крим “логично действие на Путин след Майдана”.

По темата за отношенията между България и РСМ заяви: “Пендаровски удари плесница на България, каквато не беше удряна преди. Той се среща с представители на ОМО Илинден. Този акт на македонския държавен глава е последван от посещение на Лорер. Това е сриване на имунната система на България”.

“Кирил Петков играе игра, която ще доведе до пускане на Македония в ЕС срещу виртуалното обещание за списване на българите в македонската конституция. Това е кон за кокошка. Реалният проблем е присвоената история. Всичко друго са важни, но вторични проблеми”, категоричен беше Енчев.

Според него “президентът и примерът играят една и съща игра по отношение на Македония”.

https://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.