Време за мъже: Можем да отворим блокове 3 и 4, да спрем да плащаме "квоти", и да затворим пазара си. Ще имаме излишък и сринати цени...

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/vreme-za-mazhe-mozhem-da-otvorim-blokove-3-i-4-da-sprem-da-plashtame-kvoti-i-da-zatvorim-pazara-si-shte-imame-izlishak-i-srinati-ceni/7624 SvobodnoSlovo.eu
Време за мъже: Можем да отворим блокове 3 и 4, да спрем да плащаме "квоти", и да затворим пазара си. Ще имаме излишък и сринати цени...

Европейски правила за единен пазар има, но у нас енергетиката е държавна и спокойто може да не продава на единния пазар, а да продава само вътре.

Имаме 2 консервирани, но работоспособни блокове на АЕЦ - 3 и 4. Има дори клауза в договора, която позволява при "извънредни" обстоятелства да се отворят. Какви по-извънредни от тези.

Имаме топлоцентрали, та дори "студеният резерв" на Доган, които не могат да работят, защото трябва да плащат "квоти". Може да се въведе "мораториум" върху тези квоти и да се пуснат на пълна мощност.

Но най-важното е друго - при 4 пъти поскъпнала енергия в ЕС за месеци, и това още не е дошла зимата, то "зелената сделка" е мъртва. Всички ограничения ще бъдат дерогирани в съвсем близко бъдеще. Т.е. и санкции няма да има.

Трябват ни само политици, които мислят, и имат нещо между краката...

Добри Божилов, писател

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.