Зуека: Напуснах България преди 3 месеца

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zueka-napusnah-balgariya-predi-3-meseca/8100 SvobodnoSlovo.eu
Зуека: Напуснах България преди 3 месеца

С какво ще се издържа комедийният актьор 

Нова телевизия обяви водещите на новия сезон на "Маскираният певец" - това са Герасим Георгиев - Геро и Краси Радков - актьорът от телевизията на Слави Трифонов. Това всъщност повдигна много въпроси около това къде е Васил Василев - Зуека, който водеше предаването от самото му начало.

В интервю за "24 часа" комедийният актьор разкри, че от три месеца вече не живее в България. Това, което го е накарало да емигрира, е неспазването на законите в страната и желанието да осигури по-добро бъдеще за малкия си син, който ще бъде първи клас.

"Махнах се не само от телевизията, но и от държавата. Така че не е добре да остана в предаването, когато живея в друга държава, защото е много трудно. Иначе Маги (продуцентът Магърдич Халваджиян - б.а.) ми предложи вариант, в който да пътувам за лайфовете. Но това е сериозен ангажимент. България е дъждовна страна със снегове и мъгли. Някой самолет да закъснее и какво, лайфът ще пада ли? Така че това не беше добър вариант за мене. А и да оставям семейството си по три дни в седмицата, също не искам. Това е. Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е.", споделя Васил Василев пред изданието.

"Аз пряко не съм пострадал от никого и от нищо. Но няма как да се съглася нито с управляващите, нито с абсолютно никоя политика, която се води в България, че животът на българина, видиш ли, за 31 години толкова много се е променил, и то към добро. Нищо не му се е променило. Напротив. Храната му е много по-скъпа от цяла Европа, той мисли само и единствено за храна", добавя той.

Комедийният актьор обяснява, че се е съсредоточил върху рисуването и в момента се издържа от продажбата на картините си, а съпругата му Ани е решила да започне частен бизнес в чужбина.

"Аз избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия ми син. Разликата между България и държавата, в която сме, е точно тази - има едни закони, които се спазват, има и едни хора, които се грижат за бъдещето на страната си. За мен това е важно в момента. За моя живот от пиедестала на 56-годишната ми възраст работата е ясна. Няма какво да търся за себе си. Единственото, което мога да кажа, е, че изключително добре започнах да продавам картини почти цяла година. Така че се заемам само и единствено и много сериозно с рисуване", разказва още Зуека.

Той не пожела да сподели в коя държава точно се намира със семейството си, но е категоричен, че се чувства отлично - "като на курорт" и вече е направил връзка със сънародници в тази страна.

https://www.dunavmost.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.