Разбирам, че днес кметът Васил Терзиев е ПРЕКРАТИЛ процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове в София!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/razbiram-che-dnes-kmetat-vasil-terziev-e-prekratil-procedurata-po-vazstanovyavaneto-na-pametnika-na-parvi-i-shesti-pehotni-polkove-v-sofiya/137226 SvobodnoSlovo.eu
Разбирам, че днес кметът Васил Терзиев е ПРЕКРАТИЛ процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове в София!

Разбирам, че днес кметът Васил Терзиев е ПРЕКРАТИЛ процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове в София!

На финалната права, след години на борба това да се случи!

Паметникът е посветен на почти 3000 загинали българи във войните за национално обединение, и съборен от комунистите окончателно през 1979 г., тъй като бил пропагандирал „монархо-фашизъм“.

Мечта на хиляди българи, които се занимаваха с тази битка години наред бе този монумент да бъде възстановен. Сега, на финалната права, процедурата е прекратена от човек, на когото цялата рода са комунисти и лакеи на режима, разрушил същия този паметник. Нямам думи да опиша погнусата си в момента.

Причината била, че мемориалът щял да стъжнява празничната-свежа-куул атмосфера наоколо:

„В съвремието паркът на НДК е утвърдено място за социални контакти на предимно млади хора и място за фестивали и изложения. В близост е и детският кът и кино на открито. Всички тези дейности са в ярък дисонанс с експонирането на мемориала във вида, в който е бил изграден.“

Съвременното, градско либерал-ляво просто има друга визия за градовете. Можете да я видите в западните столици - град на тротинетки, гей паради и арабски гета. Няма място за "стъжняващи" атмосферата патриотични мемориали.

Аз пък вярвам в тъкмо обратната на тази визия за един красив, стар, европейски град.

В близките дни от фондация "Консервативно Общество" ще започнем масивна кампания срещу това безумие, тази повторна гавра с хилядите, загинали във войните за националното ни обединение. Ще ви държа в течение как можете да се включите, тъй като смятам, че без протест няма да мине.

Кристиян Шкварек

2 Коментара

Реалист

1 day before

Нали т.нар. десни издигнаха паметник на англо-американските бомбаджии, разрушили София, що да възстановяват паметник на загинали българи. Това са "десните", жалка работа!

Коментирай

панчо виля

1 day before

В замяна на паметника на нашите близки загинали по бойните полета за България нали вдигнаха парче дувар домъкнато чак от Берлин за да създава памет за антикомуистическия идиотизъм. Вместо войнски паметник нали направиха гнусен параклис за да прославя имената на доказани главорези че и с откраднат от някъде голям, издялан от камък кръст. Виждан ли е поне един човек да се спира и да почита тези грозни скверни символи на омразата и отмъстителността? Те са посадени там за да подменят народната памет и уважение към героизма на предците ни с политизиран вандализъм и безогледна диващина.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.