Ако скучаете... гледайте парламентарното шапито

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ako-skuchaete-gledayte-parlamentarnoto-shapito/125888 SvobodnoSlovo.eu
Ако скучаете... гледайте парламентарното шапито

Румъния май е отказала на Украйна да приеме предназначените за ВВС на ВСУ самолети F-16. Пренасочила е самолетите към летището Маркулещи, Молдова, на границата с Виницка област, Украйна. 

Според известния коментатор Стивън Браян от Asia Times след поражението на Украйна ще се наложи столицата да бъде евакуирана в Лвов. 

Турците дадоха съгласие Швеция да стане член на НАТО. Остана шведите да се разберат с Виктор Орбан. ВС на Швеция са 24 100 човека. От тях половината са обслужващ персонал. Бюджет 12 млрд. дол. годишно- 2% от ВВП. 

Главнокомандващият въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Кристъфър Каволи: „Въздушните, морските, космическите, кибер, стратегическите ударни възможности на Русия не са пострадали от тази война“. Оказа се, че заявленията на НАТО, че по най-евтин начин са нанесени огромни загуби на Русия се опровергаха от реалността. Получи се точно обратното. 

Продължават слуховете, че Зеленски ще уволни генерал Валери Залужни, главнокомандващ ВСУ и на негово място ще бъде назначен генерал Кирил Буданов, шеф на военното разузнаване. Подобна евентуална замяна е пълен нонсенс. Генералите не са взаимозаменяеми. Работят в различни „цехове“. Зеленски все повече наподобява на Осама бин Ладен, агент на ЦРУ, който в един момент се изоглави. И престана да бъде 100% управляем. Имам предвид Зеленски. 

Американците продължават да товарят европейците със своя украински милитъри „ангажимент“. Великобритания се вихри все повече в Източна Европа и Украйна. Франция и тя „хлътна“ в Украйна и загуби доста свои военни в Незалежната, които се правеха на „доброволци“. Това рано или късно ще доведе до проблеми на Макрон във вътрешнополитически план. Въобще наблюдаваме процес, в който овчарят прехвърля своите функции на овцете и те трябва да се пазят сами без стопанина и неговото куче. България живее в 2022 г., когато сметките на НАТО бяха съвсем други. У нас единствен проблем е Румен Радев, който в ролята на главнокомандващ помрачава кристалния български евроатлантически пейзаж, на който релефно изпъкват многократно препирани през годините псевдополитици с тълпа скелети в своите гардероби. И успешни бутачи на паметници. Прогнозата е, че всичката евроатлантическа артилерия ще увеличи многократно обстрелването на Додуков-2. Защото и България постепенно ще трябва да бъде засмукана все повече в битката срещу „агресора“ Путин, преди всичко в Черно море. А с Румен Радев като главнокомандващ както казват французите: L’entreprise ne fonctionne pas comme elle le devrait. Старите хора преди години често си мърмореха: C' est la vie!

Ударите по американските бази в Ирак и Сирия станаха рутинна работа на иранските проксита в региона. Реакцията на американците с нанасяне на контраудари не носи желания резултат. Но това е „далеч“ от България и светлите умове на блестящия управленчески „елит“ в нашата страна. Ако скучаете... гледайте парламентарното шапито.

Боян Чуков

2 Коментара

Посетител

преди 3 месеца

Благодаря, господин Чуков, но чак толкова не съм умрял от скука, че да последвам съвета Ви!

Коментирай

Боби

преди 3 месеца

Язе понеже съм тъБ, та значи сакам да питам - тези Бръкми F-16 дет ний ги платихме, тях ли САЩисаните Кравари шъ карат на ЗЕЛЕния НАРКОман?! Баф мааму и ДЕМОНкрация и ДЕМОНстрация!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.