БЕДНИТЕ ДА ГО Д...Т, А ШАЙКАТА СЕ САМОЗАБРАВИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bednite-da-go-dt-a-shaykata-se-samozabravi/16566 SvobodnoSlovo.eu
БЕДНИТЕ ДА ГО Д...Т, А ШАЙКАТА СЕ САМОЗАБРАВИ

Снимка на Borqna Borisova.

Народното събрание прие на първо четене Закона за извънредното положение. Гешев се размечта за военно положение /явно много го е яд, че Мутафчийски се разхожда с генералска униформа, а той си няма/. Борисов пък си фантазира как изнася маски и санитарни материали за целия ЕС, а те му ръкопляскат. Всеки с проблемите си, както се казва....

А проблемът всъщност е на бедните. Демокрацията по най-безскрупулният и грозен начин ни доказа, че всъщност означава неравенство. Пропаст между бедни и богати и липса на социална съпричастност. По данни на медиите в България има 19 ученици, всички на семейства от ГЕРБ, които карат коли за над 800 000 лева всяка! А други ученици нямат компютър и не могат да се справят с дистанционното обучение. Богатите ще се лишат от екскурзии и почивки, а бедните ще се лишат от насъщния си хляб. Това е истината.

И най-страшното е, че за 30 години от социална държава се превърнахме в държава, в която се практикува див капитализъм, без всякаква човешка съпричастност. Днес Сачева заяви, че в момента държавата подпомага 600 000!!! Семейства, които са социално слаби. Да приемем, че са по двама човека в семейство, това са над 1200 000 души /със сигурност са повече, но приемам най-ниската бройка/, които изцяло разчитат на държавата, за да успеят да оцелеят. Къде ти е просперитетът, бе, Мутро?

Това как ще продължи? Кой ще подпомогне съкратените работници, останали без работа? И децата им? Те не са в категорията „социално слаби”, но изненадващо бързо ще станат през този месец. Ще си изядат спестяванията, ще си купят предпазни средства и лекарства и парите ще свършат. А после? Не искам да съм лош пророк, но и досега има българи, които посягат на живота си от мизерия и отчаяние от невъзможността да плащат сметките си. А след месец? След два? Някой мисли ли за бедните, които са извън списъците от гетата? Или както се знае от древния Рим, бедните да го........!!!

Имаше среща между Щаба, Борисов и Президента Радев. От страна на правителството не успях да установя някакви конкретни мерки и дори последователност. Просто приказки, без социална насоченост. А Борисов толкова пъти вече се повтори последната седмица за „войната срещу невидим враг” и „микробът си хвърка”, че почти мога да му повторя „речите” без грешка.

Президентът Радев призова да се преустанови спекулата, но такова нещо не се видя. Уж търсили, но не открили. А във всяка аптека, в която има витамини, маски и дезинфектанти, същите са на цени поне 20 пъти над нормалното, което беше преди 2-3 седмици. Да проверят и складовете. Дори антибактериалните сапуни от най-ниско качество, които бяха по левче преди две седмици, сега се продават на цени от 3-4 лева. Странно защо, това не се вижда. Избирателна активност на прокуратурата ли? Но пък ще глобяват аптеки, които продават лекарства без рецепта. А от друга страна, трябва да не посещаваш личния си лекар, ако не си болен и нямаш неотложна нужда. Никакъв разум, никакъв смисъл!

Управляващите използват извънредното положение, за да се разпасат напълно. Въпросите, поставени от хората, не намират отговор. Не се знае какво е станало с държавния резерв и дали изобщо е останало нещо там. Никой не смее и да пита, а когато Корнелия Нинова попита, се оказа, че е държавна тайна и никой няма право да знае. Колко удобно. В мътна вода най-лесно се лови риба. А Борисов и шайката му доказаха, че са компетентни само в едно – в присвояването на държавни пари! В ситуация, в която народът е поставен на колене, под карантина, социална изолация и страх от затвор за писане във фейсбук, което управляващите могат да сметнат за фалшива новина относно епидемията.

И въпреки, че Борисов усеща как му се клати правителството при последователните издънки последните месеци, и присламчването му към харизмата на Президента Радев, за да се успокои народа, пик-ливите журналиститутки с още по-голяма злъч се нахвърлиха върху Президента, с което обезсмислиха цялата инициатива за сплотяване на хората пред лицето на заразата.

Борисов, ПРИБЕРИ СИ ЛАЙ-КУЧКИТЕ И ПИК-ЛИВИТЕ ЖУРНАЛИСТИТУТКИ! Засега Барселона не е на дневен ред, но знай, че бедните няма какво да губят. И се страхувай от тези, които не се страхуват вече от нищо!

* Извинявам се за гнусната снимка, с която илюстрирам публикацията, но истината за двуличието на Борисов трябва да се знае!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.