ДИСКРИМИНАЦИЯ В КАРАНТИНАТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/diskriminaciya-v-karantinata/16510 SvobodnoSlovo.eu
ДИСКРИМИНАЦИЯ В КАРАНТИНАТА

Току-що по новините показаха клип от маалата в Сливен, където се вихри купон от стотина души, опрени г--до г.... В същото време генерал Годжи настоява да се затворят Църквите, защото там можело хората да се струпат много на едно място и да се заразят.

В предприятията също са понякога стотици и хиляди хора един до друг, а на други е забранено да излизат от вкъщи. Настоява се да си мием ръцете до сваляне на кожата, а в същото време в гетата боклуците са като новопоникнали тепета. Ние нямаме право да се разхождаме в градините, а бездомниците имат правото да спят по пейките и на гарата.

Това не е нормално. Дискриминация, на принципа който слуша, да му се качат на главата. Бих приела безрезервно мерките в голямата им част, защото са нужни, но нека да е спрямо всички, най-вече срещу тези, които могат да са развъдник на зарази.

А за Църквата - отвореният храм е знак. Точно във време на изпитания не трябва никой християнин да бъде лишаван от Божията утеха. И е въпрос на избор как да се предпазят. Право на всеки е да се изповяда, да запали свещ и да се пречисти. Това няма нищо общо със светската власт. Заразите няма да тръгнат от Църквите. Първо оправете гетата, справете се с олигарсите, които се разхождат болни сред хората, дайте на всички достъп до защитни средства, а тогава посягайте на вярата на хората.

След като 240 души в Народното събрание могат да стоят точно на педя един от друг, значи може и други да го правят. Дайте пример, а след това изисквайте от нас!

Всеки има разум как да се предпазва. Мерките трябва да се спазват от ВСИЧКИ. Но да бъдат разумни.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.