Гешев лови COVID-19

https://svobodnoslovo.eu/komentar/geshev-lovi-covid-19/16639 SvobodnoSlovo.eu
Гешев лови COVID-19

Няма спор, че психозата около коронавируса в последните дни измести фокуса на вниманието от показните акции на главния прокурор, който седмици наред бе като филмова звезда в телевизорите. Страхът, новините за размаха на заразата и действията за защита, които се предприемат, засенчиха борбата на Гешев с битовата престъпност в провинцията и той бързо се пренастрои. От вчера отново е "на гребена на вълната" с щурмови акции по столичните пазари. По негово разпореждане прокурори, полиция и здравни работници атакуваха пазара "Илиенци". Твърди се, че проверявали мерките срещу коронавируса. Според някои от информациите обаче сред проверяващите имало и хора от НАП. Какво точно инспектират те и защо са в "ударната група" заедно с униформените не е съвсем ясно. Сигурно търсят дали "короната" не е платила мито, ДДС, или не е издала фактури...

Не стига уплахата на хората и затормозената им работа заради заразата, спазването на задължителните предписания за хигиена, затруднените им контакти с институции, пък и с клиенти, ами трябва да си имат работа и с жандармерия, нападжии и прокуратура. Точно сега. И пак на юруш кампания, която намирисва на чиста дилетанщина. Ами ако синът на починалата жена в "Пирогов" не работеше в "Илиенци", макар и на жп гарата, дали щяха да се сетят да проверяват пазара? Или никой не е знаел, че там работят много китайци?

Че е необходима дезинфекция, въвеждане на специални мерки за защита и контрол по тържищата, спор няма. Такива се предприеха и на Женския пазар, и на пазара "Димитър Петков", необходими са навсякъде. Раздават се предпазни средства, ръкавици, маски, разтвори... Само че работа на Гешев и МВР ли е да присъстват и "респектират" цялата тази дейност?! Съвместни акции да тормозят хората, с които уж борят "короната". За вирус ли става дума или за пари? Или за двете накуп? Странно е също така, след като властите се правят на толкова принципни, защо не посегнат и към МОЛ-овете?

Какво общо има главният прокурор с епидемиологичната обстановка в страната? Болните и заразените хора престъпници ли са? Защото по принцип работата на прокурора е да повдига обвинения на заподозрени в криминални престъпления. Какво престъпление е извършено в този случай? Можем само да препоръчаме на г-н главния прокурор по-бързо да арестува въпросния COVID-19, преди да избяга и той в Дубай. Инак да е ясно - няма как да уплашите вируса, докато не дойде лично Гешев с каскета!

автор: Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.