ГРОЗНО ОТРИЧАНЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/grozno-otrichane/16718 SvobodnoSlovo.eu
ГРОЗНО ОТРИЧАНЕ

Лекарите от София и Пловдив чрез Лекарския съюз грозно се разграничиха от действията на медицинските сестри и ги упрекнаха в политически игри. Хора, които всеки ден работят с другите здравни специалисти и знаят по-добре и от нас проблемите на здравната система и заплащането на труда.

И не знам защо се замислям за корупцията в бяло. За това как си прикриват задните части взаимно при лекарски грешки и отвратително отношение към пациентите. Сещам за фалшивите лечения по клинични пътеки за източване на здравната каса, за заплати от десетки хиляди за някои лекари /не, не им завиждам, но тяхната работа се подпомага и от други хора, които могат само да мечтаят за техните заплати/. Сещам се за случаите с починали заради небрежно отношение родилки и деца. За възрастни хора, починали пред праговете на болниците.

И също така, че част от ръководствата на лекарските съюзи са свързани с властта и са на хранилка или са били на такава. И очакват съдействие от властта. Те не се гнусят да плюят върху едни жени, които просто искат достоен живот. Лекарската професия за съжаление от една от най-хуманните, в днешното мутренско време се превърна в търгашество. Какво, като оплюете тези бедни женици, ще получите още малко финансиране ли? Ще си заслужите някое постче? Срамна история....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.