ИМА ЛИ ЧОВЕЧНОСТ В ЕВРОПА?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ima-li-chovechnost-v-evropa/16747 SvobodnoSlovo.eu
ИМА ЛИ ЧОВЕЧНОСТ В ЕВРОПА?

Мигрантската криза всъщност е криза на политиката. Едни държави си повярваха, че са богоизбрани, имаха колонии, след това водеха войни за петрол, злато и диаманти в Африка и Азия. Войни за наркотрафика, за петрола....Уж има международно право, а американски, руски, турски, френски и дори български армии има в чужди държави, в които уж няма официално обявена война. Афганистан е пример как една развиваща се светска държава, заради намесата на великите сили може да бъде превърната в първобитна бедна държава. В момента това се случва и в арабските държави. Ирак, Сирия, Египет, Либия. САЩ се намесиха остро, пратиха свои войски. И никой не пита защо. Откъде накъде чужда държава ще стоварва свои войски в суверенна друга държава? Отговор няма.

В Сирия интересите са големи и всички големи държави са се намесили там. Водят политиката с дулата на оръдията. И съответно има реакция. Тези бежанци са малка част от всичките мигранти, които напират към вратите на Европа. И са само повод за отключване на огромното нашествие от различни на традициите, културата и вярата ни хора.

Турският вестник "Догру Хабер" пита Европа загубила ли е човечността си, след като последната година се опитва да затвори границите си за милионите мигранти, включително от Афганистан, Пакистан, Сенегал, Зимбабве и прочие държави, в които война няма. Ясна е целта на Ердоган - притискане и направо изнудване на Европейския съюз, за да постигне своите си интереси. След като се видя, че ЕС няма да допусне да приеме Турция като страна-член, заради нарушаването на човешки права, диктаторски режим, и - направо да си кажем истината - различията във вярата и културата, Ердоган започна твърда игра, в резултат на която сме на прага на бедствие.

Призовават ни да отворим сърцата и вратите си! Ами не щем, бе! Не ни трябват, не ги искаме и нямат работа тук!

Огромният грях, грешка и престъпление са на Ангела Меркел, която историята ще заклейми като човекът, предизвикал тази криза. Защото най-нормалното нещо е тези хора да отидат в арабските съседни държави, които са много по-богати от редица европейски страни. Тя покани гости, а ние се опитваме да се отървем от нашествениците. Ситуацията вече е изтървана и безконтролна.

Европейският съюз поне про форма зачита човешките права, едни конвенции, едни директиви и т.н., докато не се сблъска с реалността. А реалността е, че това е нашествие по полу-мирен начин. На хора, идващи незнайно откъде, млади, здрави, често въоръжени, които не спазват законите и традициите ни и се превръщат в огромна опасност за начина на живот на всички европейци.

ВРЕМЕ Е ДА СВАЛЯТ ЛИЦЕМЕРНИТЕ МАСКИ! И да вземат адекватно решение за бъдещето. Защото общо бъдеще с нашествениците нямаме. Те не идват от държави, в които е прието решаването на какъвто и да е проблем по мирен път. Идват от държави, в които пребиват жените на площада публично с камъни, където изнасилването на жени и деца не е престъпление, където е узаконена педофилията, както и убийството на друговерците.

Толерантността винаги бива прегазена от реалността. Чувството за самосъхранение е най-важният човешки инстинкт и предлагам всички европейски държави да се обединят върху това, че на това нашествие трябва да се сложи край с всички сили и средства на закона и армиите! И границите на ЕС също да бъдат неприкосновени, като за незаконно преминаване да се постъпва не по Конвенцията за бежанците, а по нормалните закони на оцеляването. Защото защитата е основно право на всеки човек и държава. Дори с риск европейска, цивилизована, мирна и човеколюбива Турция да се възмути от жестокостта ни!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.