ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ МОЖЕ И ДА СЕ НАЛАГА. ПРИТЕСНИТЕЛНО Е - КОЙ ЩЕ ГО ПРИЛАГА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/izvanredno-polozhenie-mozhe-i-da-se-nalaga-pritesnitelno-e-koy-shte-go-prilaga/16624 SvobodnoSlovo.eu
ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ МОЖЕ И ДА СЕ НАЛАГА. ПРИТЕСНИТЕЛНО Е - КОЙ ЩЕ ГО ПРИЛАГА

Извънредно положение явно се налага да се въведе. Но се притеснявам доколко правителството е способно да се справи със ситуацията. Ще се прилага от хора, които не разбират какво правят и още по-лошото, не ги интересува народа, а се интересуват единствено от запазване на властта си и ресурсите си.

Говори се за глоби от по 5 хиляди лева, както и полиция да следи за карантините. Обаче никой не споменава какво ще се случи с тези работници и служители, които ще бъдат съкратени поради намаленият обем от работа. Какво ще се случи с тези, които не могат да си позволят да дават по сто лева за кутия с маски? Които не могат да си позволят прескъпите дезинфектанти? А тези, които не могат да си позволят лечение и не са здравно осигурени?

Как ще принудите лекари, сестри и санитари, които работят на мизерно заплащане, да бъдат на първа линия. Казаха, че ще се отпуснат извънредно пари за тях, но това ще е еднократно. А те искат достойно заплащане и стабилни доходи. Просперитетът на Борисов е само в замъгленото му съзнание, да не кажа - само във фантазиите му. За съжаление, всеки ден се сблъскваме с хора, които храната си я набавят не от магазините, а от кофите за боклук, всеки ден се сблъскваме с хора, които не могат да си платят сметките и си залагат вещите, за да си платят тока. Какво ще стане с тези хора цял месец, а може би и по-нататък?

Кой ще гледа децата, които ще си останат в къщи? Защо никой нищо не казва? Само допълнителна паника се всява. Докъде ще стигнем така? Правителството трябва да приеме един комплект от мерки, които да осигурят не само здравословното състояние на хората, но и икономическото им. За да няма най-накрая и умрели от мизерия. Какво ще стане с тези фирми, на които ще намалее работата? Които ще съкратят работници, които ще трябва да плащат данъци?

Няма ли да има гратисен период? Или единственото, което може да се сетите, е да ходи премиерът да се снима как произвеждат маски? Това не са мерки срещу епидемия, а отново кризисен ПР. Да, видяхме вече, че Барселона я забравихме. Защото страхът за собствения живот е най-важен. Но господа управляващи, ако и този път се издъните, народът ще ви помете.....

Елена Гунчева

https://www.facebook.com/shesti.elena/videos/511129303111885/?t=10

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.