КОГАТО УМЪТ ТИ Е КЪС, А ЛЕЧЕНИЕТО - ДЪЛГО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kogato-umat-ti-e-kas-a-lechenieto-dalgo/16518 SvobodnoSlovo.eu
КОГАТО УМЪТ ТИ Е КЪС, А ЛЕЧЕНИЕТО - ДЪЛГО

Днешният правителствен интелектуален бисер - Медицински съвет към правителството за борба с вируса. Който ще се събирал два пъти в седмицата. Бе щабове и съвети да им, нищо, че повечето от тях само допринасят за паниката и хаоса.

Толкова ли е сложно в Щаба да се назначат компетентни лекари, да се оглави от вирусолог, а не коремен хирург, а съвет от практикуващи и знаещи юристи да подготвят мерките, които в момента са писани все едно от студент първи курс право, в първите лекции!

Колко ще ни струват всички тези щабове и съвети, при положение, че мерките стават все по-неадекватни. Например защо работи обществения транспорт? Там направо си е развъдник на зарази дори и без епидемия. Защо няма адекватни мерки с помощ от държавата за големите производства с много хора на едно място. Всички трябвало да осигурят защита на работници и служители, ама не казвате откъде да ги вземат! Толкова ли не можете да осигурите на хората, които ще работят безплатни защитни средства?

Марешки се прави на павиан в парламента и демонстрира защитен скафандър, а в аптеките му дори витамините свършиха!!! За маски дори не коментирам.

Борисов явно е в паника и прави това, което най-добре разбира - селфита, видеа и ПР. Ама какво ни грее нас, които сме извън процента дебили?

Чак започва да ми дожалява за Мутафчийски. Сложиха го на барикадата, а зад него отбор от некомпетенти и алчни управници, които не знаят нито какво да правят, нито как да го направят. Защото министърът на икономиката, министърът на труда и социалната политика, министърът на здравеопазването първо, че се покриха и второ, лъсна истината, че нищо не разбират. Цялото управление на кризата се изчерпва с арести и затвори, а...и глоби, разбира се. Държавническото мислене е първо да се помисли за хората, след това как да оцелеят икономически и след това как да оцелее и икономиката. Ама - няма!

Сега да очакваме пред час и пресконференции от Медицинския съвет. Докато накрая всички ще имаме нужда от психиатрична помощ. Спешна!!!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.