Мъже, не убивайте жените!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mazhe-ne-ubivayte-zhenite-2/16692 SvobodnoSlovo.eu
Мъже, не убивайте жените!

Наред с прекрасните пожелания и цветя, днес мъжете иронично подхващат и темата за еманципацията и феминизма. Майтапят се със сбор на вещици и т.н. и т.н....и много се питат къде са онези, истинските жени, красиви и нежни, примерни съпруги и грижовни майки...

Всяка жена е красива по своему и нежна. До първия път, когато падне, а мъжете наоколо се разкикотят и й се подиграят, до първия път, когато види насмешливи мъжки погледи, докато влачи тежките торби към дома си, до първия път, когато помоли някой да й помогне за нещо в къщи, елементарно, като например да й смени крушка или сложи перваз за пердетата, а получи безплатният съвет да си повика майстор, до първия път, когато вместо да е спокойна в дома си, трябва да работи на две места, защото мъжът й лежи на дивана и я упреква, че няма нищо за ядене в хладилника, до първия път, когато утешава детето си, че баща му има важна работа /в кръчмата/, когато то има състезание, до първия път, когато любимият й се присмее на мечтите и я нарече глупачка, до първия път, когато чуе, че освен за кухнята и леглото жените не стават за нищо....до първия път, когато любимият й поиска пари назаем, и втори път, и трети път...до първия път, когато не получи подарък за празника си...

Мъжете явно не разбират, че вместо в истински жени, ни превръщат в мъжки момичета, тяхна конкуренция. Защото жената, когато не открие рицаря и героя си, сама се превръща в него и повече вие не й трябвате. И се учудвате, защо вече няма добри феи, а само надменни вещици. Ами вие ни превърнахте в такива! С натякването за феминизма, с отстъплението ви от мъжката роля на защитник и кавалер, с бягството ви отговорност за семейството и децата ви, с бягството ви от реалността, в която оставяте жените сами да се справят.

А вие спокойно на дивана си гледате театъра и псувате, че вече няма истински жени. Гледате медицинските сестри на первазите на бившия партиен дом и викате "Браво", но не ви стиска да отидете да ги защитите и подкрепите. Викате браво на смелите жени, защото те станаха героите, които вие не искахте да станете.

Затова не убивайте жените. Ние можем да бъдем повече мъже и герои от вас. Не искаме, но заради вашата слабост ни се налага. И следващият път отворете врата на някоя жена и й помогнете. Нищо няма да ви падне!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.