Много ми се иска да има здрав разум и възпитание в политиката

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mnogo-mi-se-iska-da-ima-zdrav-razum-i-vazpitanie-v-politikata/115651 SvobodnoSlovo.eu
Много ми се иска да има здрав разум и възпитание в политиката

Много ми се иска да има здрав разум и възпитание в политиката. Както и между нас. Не разпространявайте фейкове, колкото и да мразите някого. Критиката винаги трябва да почива на доказателства и на истината. Признавайте доброто във враговете си, посочвайте лошото при приятелите си. Истината е по-важна от това, а и така им давате шанс да се поправят. Няма идеално зли и идеално добри хора, всички сме смъртни и грешни. И понякога виждаме грешките си. 

И когато подкрепяте някоя партия или кандидатура, не озверявайте, а запазете човешкото в себе си. Клетви как няма да говорите или няма да общувате с хора, които не са от Вашата партия, звучат най-малко смешно и нелогично за останалите хора. Никоя партия не е религия и не е безгрешна. И ако наистина държите на тази партия, ще посочвате грешките, а няма да ги аплодирате.

Когато някой каже нещо смислено, не го плюйте, само защото не споделя всичките ви страсти политически. Опитайте се да спорите с аргументи, не с обиди и се придържайте към темата на дебата. Защото иначе става смешно: "А вие защо биете н...?". Бъдете великодушни и когато някой признае грешката си и поиска извинение, му простете. Понякога в емоциите казваме неща, които след време виждаме колко зле звучат. Аз съм се карала с много хора зверски. И с много от тях сме приятели, защото разумът и възпитанието са ни показали общия път. Не е въпросът да си победител в махленски спор и да унижиш някого, а да допринесеш за доброто на народа си. Или пък поне на един човек. Когато общувате с интелигентни и възпитани хора, винаги намирате общи теми, въпреки различните позиции. Проблемът е, че с простотията допирни точки трудно се намират. Там няма разум, а само канализирани и контролирани от кукловодите емоции. 

Хубаво е политическите лидери да мислят с хладен разум и горещо сърце, с мисъл за България, а не за поредното протеже, което искат да пробутат. Понякога е добре да се осъзнава позицията и да не се тръгва в загубени битки. Ако нямате стратегия, войната не е маратон и поредица от грешки и загуби води до политическа смърт, а не до утешителна награда.

Ей едни такива работи ми се въртят в главата. Ама, както казват възрожденци, аз нищо не разбирам, никоя съм и съм ЕДИНСТВЕНА ПРЕЧКА пред тях да оправят България....

Елена Гунчева-Гривова

2 Коментара

Червената шапчица

10 months before

Тази Гунчева вече се вживява като Генерален секретар на ООН. Дава наставления и напътствия. Той и Папата така говори на тълпата... - "Много ми се иска да има здрав разум и възпитание в политиката. Както и между нас. Не разпространявайте фейкове, колкото и да мразите някого. Критиката винаги трябва да почива на доказателства и на истината. Признавайте доброто във враговете си, посочвайте лошото при приятелите си."

Коментирай

Боги

10 months before

Как да повярвам на Гунчева, която вчера пишеше за плъхове и други твари, с най-злобния тон на който е способна? И когато получи заслужени критики и подигравки, най-безцеремонно ги изтри, като остави само коментарите на своите поддръжници. Вчера не писах, защото тонът беше загрубял, но прочетох всичките изтрити коментари. Днешното лицемерие обаче, макар и да се опитва да мине за самокритика, не може за заглуши вчерашната й изцепка в статията "НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ, БЕ, СТРАХЛИВ И АЛЧЕН ПЛЪХ ТАКЪВ!!!!". Ако това е добронамерена критика, аз съм космонавт.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.