НЕАДЕКВАТНА ДЪРЖАВА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/neadekvatna-darzhava/16720 SvobodnoSlovo.eu
НЕАДЕКВАТНА ДЪРЖАВА

Едни крехки жени бяха обвинени от НСО за терористки и причина за заложническа криза. Защото тези жени искаха само едно нещо - достойно заплащане на тежкия им и отговорен труд. Поне колкото на чистачка в партийна централа или банка. Държавата ги лъже години напред. Лично Мутрата преди няколко месеца ги прие, небрежно сложил ръце в джобовете и им обеща повишаване на заплатите. Естествено, излъга.

Сега тези доведени до отчаяние жени се барикадираха в Народното събрание, дори излязоха на прозорците и заплашиха, че ще скочат. И вместо подкрепа, получават критики и обвинения в тероризъм.

Българите сме странно племе. Мъжете с огромно задоволство и презрение наблюдават как жените се борят с тежката действителност и отстояват правата си, дори на улицата с протести и палатки. Докато те, разбира се, си пият бирата на дивана. Другите просто....си гледат сеира.

Защото не разбираме, че сме част от един и същи народ. Защото не разбираме, че проблемът не е в заплатите на сестрите. Защото, ако получат увеличението, те ще спрат да протестират. Те се интересуват само от заплатите си. Не осъзнават, че нещата са свързани. Че убийствено е управлението, а не мизерното заплащане на труда им. Че въпросите се решават кардинално, а не всеки за себе си, без да мисли за другите.

Затова протестите винаги са неуспешни. Защото всеки се бори само за личните си проблеми, но не мисли за общият национален проблем с некадърното и продажно управление.

Сериозната липса на държавност и адекватност пролича дори в действията на НСО. Психолози от МВР не отидоха на място, въпреки че това им е работата. Пълна липса на организация и то за барикадиране в Народното събрание. Ами ако са истински терористи?!? Егати държавата!

Неадекватност. Това е думата, определяща държавата ни в момента.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.