СВЕТОВНАТА НЕКРОФИЛИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/svetovnata-nekrofiliya/112149 SvobodnoSlovo.eu
СВЕТОВНАТА НЕКРОФИЛИЯ

 

От какво ли човечеството не изкарва пари, превръщайки трагедиите в атракция... Содом и Гомор, мумиите в Египет и Южна Америка, Георги Димитров, Ленин, Мао Цзедун, "Титаник"... Дори и анекдоти от съветски тип, че могат да ти изнесат Ленин часовите срещу половинка водка. Представете си атракцията след време как екскурзианти разглеждат от друг батискаф батискафа, каращ екскурзианти да видят "Титаник".

А я си представете върховното удоволствие на някой от илюминаторите да има залепено лице, опитващо се да си поеме през него още глътка въздух с надеждата, че някой идва да го спаси. И за всичко това текат пари. Много пари. Късат билетчета пред мавзолеите, пред пирамидите, пред мумията на Тутанкамон...

Цените на билетчетата варират от 20 рубли до 280 000 долара... (За влизане в Мавзолея на Г. Димитров цената беше 25 стотинки, доколкото си спомням, което значи, че и дълбокият социализъм е намерил пазарна ниша във смъртта. Само дето екскурзоводите не казваха, че мумифицирането му било осъществено приживе заради погълнатата водка...)

Всъщност, стокооборотът от смърт в световен план надхвърля паричните потоци, движени от нефт, злато, диаманти... Само екскурзиите до лобните места на героите ни колко туристически фирми обслужват. С печални лица, със свещ в ръка, но със светнали от естетически плам очи след зарята.

Иска ми се всички, които се възмущават от написаното да сложат ръка на сърцето си и да си признаят колко пъти са запали на 2 юни свещ в памет на Ботев и загиналите вкъщи. Сами. Но пък по пътя от Козлодуй до Околчица селата в Северозападнала България успяват да живнат от паричните потоци на Смъртта...

Христо СТОЯНОВ - циник

4 Коментара

Димитър

преди 5 месеца

Няколко идиоти нямащи си друга смислена работа, но пък подплатени с милиардни сметки, решили да се поразходят до останките на една от големите морски трагедии на 20-ти век. Много вдъхновяващо, много смислено, направо велико! Е, намерили са каквото търсят.... И очевидно да си милиардер не значи, че си застрахован срещу идиотизъм... Христо, не си циник! И никога не си бил! Просто истината винаги е звучала цинично в ушите на полезните идиоти...

Коментирай

СМОЛЯН

преди 5 месеца

СТОЯН ОФФ,КОЩУНСТВО Е ТОВА,КОЕТО ПИШЕТЕ.МНОГО Е КЪСА ПАМЕТТА ВИ,ДОРИ ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ ЗА ГОДИШНИНАТА ОТ 22.06.1941 ГОДИНА,НЕЩАСТНИКО.ПРАВИТЕ СЕ НА ИНТЕРЕСЕН И ЦИНИЧЕН.ТИ СИ ЕДИНСТВЕНИЯТ,КОЙТО ПАЛИ СВЕЩ НА ВТОРИ ЮНИ И ПОЧИТАШ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ.ОСТАНАЛИТЕ НЕ ЧУВАТ ДОРИ СИРЕНИТЕ В12,00! ИЗПОЛЗВАШ ТРАГЕДИЯТА ЧОВЕШКА И ИМАШ МОРАЛНОТО ПРАВО ДА РАЗСЪЖДАВАШ.

Коментирай

ввввиви

преди 5 месеца

Все пак Георги Димитров го знае целият свят, а за г-н Стоянов кой ли е чувал...Преди време беше написал някакви порнокниги за жените в Родопите.

Коментирай

Джак

преди 5 месеца

"Всъщност, стокооборотът от смърт в световен план надхвърля паричните потоци, движени от нефт, злато, диаманти... " Ами точно това ни предлагат прехвалените ти американски приятели - смърт от произвежданите от тях оръжия и предоставянето им на Окрайна. Или не става дума за пари?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.