Виновната Русия

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vinovnata-rusiya/15739 SvobodnoSlovo.eu
Виновната Русия

В навечерието на Девети май външният министър на САЩ, ескортиран от 9 малки сладки пуделчета, списаха срамно писъмце: Русия фалшифицира историята на Втората световна война; Червената армия не е освободител, а окупатор и поробител; СССР сграбчи Източна Европа в желязна хватка; и главно - Русия е виновна! За каквото се сетите.

В чест на 75-та годишнина от титаничната Победа над нацизма САЩ и 9те малки сладки пуделчета изпаднаха в Delirium rusofobicus. Това тяхно заболяване е хронично, но 75-та годишнина от - повтарям - титаничната Победа над нацизма, явно им е дошла в повече.

Малките сладки пуделчета са външните министри на България, Полша, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Румъния и Унгария.

Въпрос: Кого представлява българската вънкашна (ама много вънкашна!) министерка? От чие име и с какви пълномощия нейният подпис се кипри под това скверно писъмце и позори България? Има ли решение на българското правителство? Не. Има ли решение на парламентарната комисия по външни работи? Не. Има ли решение на българския Парламент? Не. Ама к’во от т’ва!

Важното е България да бъде вчислена в русофобския фронт, в антируския кордон, в тази нова “коалиция на желаещите”. Желаещи какво? Величествена победа на “хилядолетния Райх” над “източните варвари”? “Обединена Европа” под сянката на свастиката с могъщата подкрепа на САЩ? Изтребление на 30 милиона славяни (според плановете на Хитлер)? Изчегъртване на Русия от картата на света? Какво, бе?! Въпросите съдържат отговора. А отговорът е отвъд границите на неприличието.

Но! Важното е Русия да бъде виновна! Да! Русия е виновна!

Защото победи нацизма, това всемирно зло!

Защото без Червената армия Победата над нацизма е невъзможна и немислима.

Защото Русия срази този престъпен, човеконенавистен, расистки режим!

Защото в продължение на три години СССР воюва срещу Хитлер съвсем сам, а милите съюзници го чакаха да погине, докато се биеха за своите африкански колонии.

Защото в тази титанична битка загубиха живота си 27 милиона съветски граждани, от тях - най-малко 4 милиона деца.

Защото нацистите сринаха 1710 съветски градове, изпепелиха 70 000 села, унищожиха 32 000 фабрики и заводи, ограбиха над 100 000 колхози и совхози.

Защото в тази война СССР загуби 70% от своето национално богатство, а в същото време (1939-1945 г.) САЩ увеличиха своя БВП със 70%!

Русия е виновна! Виновен е Ленинград, който устоя на най-чудовищната блокада в историята на света. Виновно е дневничето на Таня Савичева! И масовите гробове, погълнали близо един милион човеци те са виновни.

Виновен е Сталинград, който пречупи нацистката машина за изтребление. Виновен е Севастопол! И Курската дъга е виновна! Русия е виновна!

Защото отказа да капитулира пред нацисткото вероломство.

Защото отказа да бъде германски протекторат.

Защото отказа да бъде “жизнено пространство” на “хилядолетния Райх”.

Защото се противопостави на нацисткото варварство.

Защото за пореден път в своята история отказа прелюбезното предложение на “цивилизования Запад” да легне и да мре, в името на “европейската цивилизация”, в случая - за благото на арийските свръхчовеци.

Защото провали плановете на Хитлер да унищожи славяните, обявени за “нечовеци” и подчовеци”.

Русия е виновна! Съветските хора са виновни, защото в тази зловеща война защитиха своето Отечество, своите майки и бащи, братя и сестри, своите деца и своето бъдеще; защото се сражаваха за всяка безименна височина и всяка рекичка; за всяко селце и всяка църквица; за всеки дом и за всеки човек; и заради това бяха наречени “варвари” и “свине”.

Съветските хора са виновни, защото отказаха да бъдат тор за “нордическа арийска господарска раса”.

Червената армия е виновна, защото спаси Европа - Европа, прегазена от нацизма, оплячкосана и срината в руини; а Европа презря своите спасители и ги осъди, и ги обяви за криминални типове, и ги похули с една нечувана арогантност и безсрамие, а цялата антифашистка съпротива захвърли в канавката. Но най-вече Червената армия е виновна, защото нейното победно знаме се развя над Райхстага!

Русия е виновна! 75 години след Победата на 9 май “цивилизованият” Запад и неговите малки сладки пуделчета повтарят едно и също, едно и също, едно и също. Те смятат за свое неотменимо право и свещен, демократичен дълг да поучават Русия, да я унижават, да я рекетират, а тя, Русия, да мълчи и да подсмърча виновно в ъгъла, а най-добре - да се самоубие.

Русия няма право да бъде най-голямата държава в света и да се шири на 17 млн. кв.км.

Русия няма право да притежава 60% от природните богатства на планетата.

Русия няма право да защитава руската земя и руските хора, руската култура и руската история.

Русия няма право да защитава своите интереси.

Русия няма право изобщо да има някакви свои интереси.

Русия няма право да има каквито и да било права.

Русия има само задължения.

Русия има само едно главно задължение - да легне и да мре. Да бъде така любезна да изчезне от географската карта. В името на “евроатлантическите ценности”, “демокрацията” и “всеобщото благо”.

Русия е виновна! Защото за последните 75 години провали плановете и доктрините на “цивилизования” Запад да се саморазпадне на 4, 7, 42 или на 56 части. За улеснение на разчленителите, предлагам да помислят по-сериозно дали да не разпаднат Русия на 85 части (46 области, 22 републики, 9 края, 3 града с федерално значение, 4 автономни окръга и 1 автономна област); или на 172 парчета (толкова езика се говорят на територията на Руската федерация); или на 195 държавички (толкова са народите и етническите групи в РФ).

Русия е виновна! Защото съществува! Този факт предизвиква истински евроатлантически бяс и докарва САЩ и техните малки сладки пуделчета до Delirium rusofobiсus!

Русия е виновна! Защото е най-голямата славянска, православна и кирилска държава в света!

Защото Светото Православие е световна цивилизация!

Защото Кирилицата е световна цивилизация!

Защото в своята история Русия води много войни и всички те - отбранителни, и само една е нападателна - Рускотурската освободителна война. Войната, която освободи нас, българите, от 5вековно турско робство!

Русия е виновна! На Русия трябва да й бъдат вменени несъществуващи вини.

На Русия трябва да й бъде създаден комплекс за малоценност.

Русия трябва да бъде превърната в икономически парий, в геополитически пигмей, в историческа несъстоятелност, в просяк, в нищожество; да бъде прекършена, подчинена и ограбена.

На Русия трябва да й бъде внушено, че нейното “благо” е в нейната слабост, в нейното безволие, в нейния разпад.

75 години “цивилизованият” Запад повтаря едно и също, едно и също, едно и също. На “цивилизования” Запад не му трябва Русия, а неговата собствена лъжа за Русия, която той произвежда и моделира в продължения на столетия.

Трябва му “варварска Русия”, за да я “цивилизова”; трябва му “тъмен и тъп руски народ”, за да го презира; трябва му “агресивна Русия”, за да оправдава своите набези срещу нея; трябва му “икономически немощна Русия”, за да превземе нейната необятност и да докопа нейните природни богатства; трябва му едно плашило, на което да пише “Русия”, че да размахва това плашило и да плаши с него своите малки сладки пуделчета... Но! Но когато е застрашен, когато му е изгодно, “цивилизованият” Запад е готов да сключи съюз с тази “прогнила, дивашка, варварска и деспотична” Русия, за да воюва за своите интереси до последна капка руска кръв!

Не, не си мислете, че “цивилизованият” Запад мрази Русия! Ни най-малко! Напротив! Обича я. И най-вече - обича нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни...

Обаче! Има проблем! Цялото това богатство се намира (неизвестно защо, недемократично някак) на някаква руска територия! Черна несправедливост, която обижда, огорчава и наранява крехката душевност на тъй деликатния Запад...

Ето защо Русия е виновна! Заради всичко това Русия трябва да умре! За да не пречи! Ама не мре! Защо?

Отговорът е в думите на Райнер Мария Рилке: “Държавите граничат една с друга. Русия граничи с Бога!”.

Това е.

Послепис: На 9 май 2020 г. фейсбукарите по света сигнализираха, че ФБ отстранява снимката, на която съветски войници издигат червеното знаме над Райхстага, и че ФБ блокира тези постове, защото те “нарушават обществените норми по отношение на опасни хора и организации”. Малко по-късно РИА Новости цитира представител на ФБ, според когото това станало “поради грешка на нашите автоматизирани инструменти”. ФБ отстрани проблема и поднесе “своите извинения за причинените неудобства”. Този дребен факт илюстрира автоматизма (кучето на Павлов!), с който САЩ и техните малки сладки пуделчета реагират на историческата истина - отстраняват я и я блокират. Защото историческата истина нарушава обществените норми и добрите нрави. Понеже някакви “опасни хора и организации” застрашават общественото здраве. Така си е - червено знаме над Райхстага, Червена армия, СССР, Победа над нацизма дръжте опасните хора! Арестувайте историческата истина!

автор: Велислава Дърева

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.