Всички чакат войната в Украйна да свърши… Но за да свърши, преди всичко тази война е нужно да започне

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vsichki-chakat-voynata-v-ukrayna-da-svarshi-no-za-da-svarshi-predi-vsichko-tazi-voyna-e-nuzhno-da-zapochne/112404 SvobodnoSlovo.eu
Всички чакат войната в Украйна да свърши… Но за да свърши, преди всичко тази война е нужно да започне

Всички чакат войната в Украйна да свърши… Но за да свърши, преди всичко тази война е нужно да започне. 

Това, което се случва там, е нещо като операция, нещо като война, но нито едно от двете. В общи линии и с малки изключения, истински бойни действия се водеха в Мариопул, в Бахмут и при Авдеевка. 

Войната не се случва на първо място, защото от двете страни на бойното поле има руснаци. Нито едните, нито другите имат желание да проливат своята, но и на противника си кръвта. Няма мотивация, каквато се наблюдаваше на местата от по-горе, където от украинска страна воюваха откровени нацисти.

Нещата ще се променят и войната ще започне тогава, когато поляци, румънци и германци се включат официално. А това - по всичко личи, ще стане. 

Ето тогава, когато пред руснаците има истински враг - дошъл пред портата им… тогава няма да е нужно да бъдат убеждавани, че не трябва да правят нито крачка назад. Дори ще е обратното. Трудно ще е да бъдат овладяна, за да спрат. 

Това не разбират ония от сенките… или пък - знаят го, но разчитат на чудо. Разчитат, че отново ще могат да сложат зад “желязна завеса” Русия, да очертаят “санитарен кордон” около нея, (тук нас, Румъния и Полша имам предвид) а те да си вършеят на воля. 

Обаче светът вече е друг. На “сцената” са Китай, Индия… дори Пакистан и Турция. А за Иран дори не отварям въпрос. Невъзможно е светът да е отново разделен както вече веднъж беше. Няма как да се случи, а с доларите, които печатат ще си палят единствено печките.

Христо Христов 

3 Коментара

Генчо Гунчев

преди 10 месеца

Ех, тази Русия - Царска, Сталинска, Брежневска, Путиновска все е трън в задника на "Свободния свят". Колко е свободен този свят, ние се убедихме лично, но това е друга тема. Темата е Русия! Как да я ограбим, как да я разпарчетосаме, да и вземем природните богатства. Да превърнем народите и в слуги и предатели! Да ги сочим с пръст като алкохолици и несретници! Господа самовлюбени идиоти, не ви стигаха Наполеон и Хитлер? Не ви ли стигаха 1905, 1917 февруари, 1917 октомври? Не ви ли стигаха Първа световна, Втора световна, разни по малки без да са световни? Студена война? Издръжка на толкова платени предатели и шпиони? Не! Не ви стига! Искате Русия на колене! Да, ама Не! Винаги ще се намери един Сталин, или един Путин или някой си там да ви покаже един голям среден пръст!

Коментирай

Стоян Вичев

преди 10 месеца

Благодаря на Христо Христов и Генчо Гунчев! Бъдете живи и здрави!

Коментирай

янките няма да се предадат

преди 10 месеца

Преди да запалят ТСВ. Мнозина ще погинем. Но после... Светът ще бъде друг.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.