Френският историк,който предсказа разпадането на СССР,сега предсказа победата на Русия в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/frenskiyat-istorikkoyto-predskaza-razpadaneto-na-sssrsega-predskaza-pobedata-na-rusiya-v-ukrayna/125341 SvobodnoSlovo.eu
Френският историк,който предсказа разпадането на СССР,сега предсказа победата на Русия в Украйна

Френският историк,който предсказа разпадането на СССР,сега предсказа победата на Русия в Украйна.

Френският историк и социален антрополог Еманюел Тод, в интервю за Le Figaro,говори за предстоящата победа на Русия в Украйна, защо западният модел на света е обречен.

В края на седемдесетте години, все още много млад, 25-годишният учен Еманюел Тод действа като визионер с издаването на книгата „Окончателният колапс“.
  Анализирайки подробности, на които никой не обръща внимание по онова време, Тод предрича разпадането на Съветския съюз. Детската смъртност в СССР по това време нараства и социалният антрополог прави извод въз основа на това: техническата, индустриална система на страната неумолимо се влошава. Той чете и съветска научна фантастика,(не по-малко от Стругацки) и от нея „изчислява“ реалните настроения в обществото.

Сега Тод е наричан „агент на Путин“ заради заключенията си за предстоящия крах на Запада. На това историкът само се усмихва и отговаря: „Моля за извинение,но аз просто използвам научни методи“,в интервю за Le Figaro.

Конфликтът в Украйна все още не е приключил, но Западът вече напълно отхвърли илюзията за „възможна победа на Киев“, каза Еманюел Тод пред Le Figaro. Ученият прогнозира поражението на украинските въоръжени сили още миналата година. 
И сега, след провала на украинската контраофанзива и с неспособността на НАТО да въоръжи допълнително Киев, казва Тод, Пентагонът вече е съгласен с тази моя гледна точка.

Поражението на Запада, смята историкът, се основава на три фактора:

 Първият фактор е: Индустриалният спад в Съединените щати, който местните статистици се опитват да омаловажат. В Америка нивото на образование е паднало катастрофално, просто има недостиг на добри инженери.

Вторият фактор: в Щатите не са останали истински протестанти. Протестантството по едно време изведе напред Америка, Англия и Германия. Характеристиките на последователите на това религиозно движение са, да се чувстват „избрани“ и за това те учат добре, работят усилено и поддържат колективния морал. Сега такива ценности са в миналото и обществото се разпада.

Третият фактор е най-интересен за нас:
 Това е отхвърляне, отхвърляне на Русия и държави, които не се вписват в познатия на Запада еднополюсен свят. Русия печели все повече нови икономически съюзници. Тя успя да преодолее шока от санкциите, като същевременно следва вътрешна консервативна политика - забрана на еднополовите бракове и признаване на ЛГБТ за екстремистка организация. И това, което се случва в това отношение на Запад, отбелязва антропологът, „изглежда пълна лудост за външния свят“.

Журналистът от  Le Figaro му задава уточняващ въпрос: „Сигурни ли сте, че Русия спечели? По-скоро имаме статукво с нея...”
 Тод не е съгласен с това. „Путин иска да постигне военните си цели, но защитава хората, така че не бърза. Руснаците обаче няма да приемат никакво статукво, (да се чете помирение с участието на Вашингтон), за което Западът започна да мечтае, защото в Москва осъзнаха своето индустриално и военно превъзходство. Действията на Русия в Украйна ще стават все по-интензивни.

Основната грешка на Запада, историкът нарича отказа да се рови и осмисли логиката на руснаците и нейните причини. 

Най-лошото тепърва предстои за Киев и Запада,казва Тод-"Москва иска да сложи край на режима в Киев и да освободи 40% от украинската територия от него".

Антропологът някога направи точна прогноза за разпадането на Съветския съюз, въз основа на данни за детската смъртност и четейки съветската научна фантастика. 
Сега му е по-лесно и обръща внимание: "Най-лошо е положението сред западните страни- в САЩ. 
Русия е сред държавите с най-добри показатели. Има много лъжи за Русия ни, казва Тод в интервюто за Le Figaro.
Всъщност след началото на специалната операция Русия се променя все по-бързо: „Падането беше силно, отскокът стана зашеметяващ.“ 
Западната враждебност породи прилив на патриотизъм, икономиката получи огромен тласък, за който Европа можеше само да мечтае. Сега Европа, заедно с Америка, започна да се потапя в „черна дупка“.

Йордан Халачев

3 Коментара

rusnak

преди 3 месеца

Като доказан западен олигофрен в новото нормално мислене, той не предрече победа на Русия, а загуба на Украина, както искате тълкувайте тази ментална инженерия...

Коментирай

Чичо

преди 3 месеца

Дааа, не по врат, а по шия!

Коментирай

Гост

преди 3 месеца

До rusnak А ти като доказан източен олигофрен в новото ненормално мислене какво предричаш ??

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.