Арман Бабикян: Изглеждаме жалки в очите на нашите посланици, унизително е

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/arman-babikyan-izglezhdame-zhalki-v-ochite-na-nashite-poslanici-unizitelno-e/20344 SvobodnoSlovo.eu
Арман Бабикян: Изглеждаме жалки в очите на нашите посланици, унизително е

Поведението на властта, гузното гледане между краката, пред очите на всеки един от тези посланици е срам за страната ни. Да изглеждаме толкова жалко пред който и да е посланик, особено на наши съюзници, е доста унизително за България“. Това заяви пред БНР политическият анализатор Арман Бабикян в коментар за двата скандала от последните дни – случаят „Гебрев“ и преводите на големи суми от Венецуела към българска банка.

„Не знам как е чиста банката. Не знам кой проверява произход над 30 хил. лв., след като скромна сума от 60 млн. евро е останала, а другите очевидно вече са изнесени и изпрани. Но ние научаваме това от американския посланик, не от нашите служби. Това, че някой е натровен в България преди 3 години, ние днес научаваме от британския посланик. Ние сме незнаеща страна“, каза той.

Изглеждаме като Незнайко в страната на чудесата, каза Бабилян и добави, че има две обяснения за това:

„Единият отговор е „Иванчо, ти си тъп“ и не можеш да си адекватен нито като съюзник, нито като система за банкова сигурност, нито като система за национална сигурност. Другият отговор обаче е по-лош – „Иванчо, ти си лош – ти знаеш за всичко това, прикриваш всичко това, ти си гузен за всичко това, ти лично имаш общо с всичко това и затова си мълчал“.

Продължаваме да се държим като държавица, страхливо оглеждаща се между Изтока и Запада, констатира още Арман Бабикян.

„Много неща научаваме за себе си отвън. Нашата държава има все по-малко общо с нас самите като граждани и данъкоплатци. Ние не сме достатъчно взискателни като суверен, за да упражняваме контрол над хората, които сме назначили на работа, за да изпълняват своите административни функции и услугите, които една държава предоставя на гражданите“.

frognews.BG

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.