Д-р Антония Първанова: Ще излязат наяве много мръсни тайни за коронабалона

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/d-r-antoniya-parvanova-shte-izlyazat-nayave-mnogo-mrasni-tayni-za-koronabalona/14801 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Антония Първанова: Ще излязат наяве много мръсни тайни за коронабалона

Възможно е вдигането двойно на клиничната пътека за Ковид 19 да доведе до усилени хоспитализации, но ми се иска да не е така, това каза пред Дарик д-р Антония Първанова- депутат в 39-и и 40-ия парламент, бивш евродепутат, била е експерт в СЗО.

"В Съединените щати се цели намаляване на престоя на заболелите, както и намаляване на разходите, в България е обратното- ние хоспитализираме хора, които нямат никакви симптоми и целим да увеличим цената на клиничната пътека. Има едно общо нещо между двете обаче, отсъства пациентът, отсъства интересът на пациента, отсъства живият човек. Едните гледат да му скъсят престоя, другите да му го удължат, обаче качеството на услугата, неговото здраве, къде е в цялата работа неговото здраве и неговият интерес. И цялата тази игра, и тези цени, и борсови спекулации, те как довеждат до подобряване на здравето на населението?, коментира Първанова.

"Не е толкова голям ръстът на заболелите, защото трябва да се гледа на процентно ниво, а не на абсолютна стойност, и се движи около 6-7 процента, което не е толкова много. Ако се погледне броя на хората, които са все още болни, махаме тези, които са излекувани, се вижда че на 10 000 души е в пъти по - малко, отколкото е била грипната епидемия през януари и февруари, някъде около 3,7 на 10 000 е в момента броят на положителните, докато през януари и февруари е бил около 250 на 10 000. Грипът също предизвиква не по-малки усложнения и от подобен характер", заяви още Първанова

19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.