ДЕМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/demokraciya-po-amerikanski/20429 SvobodnoSlovo.eu
ДЕМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ

Вчера Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева се самопровъзгласи за временно изпълняваща длъжността Президент пред хиляди свои привърженици в българската столица,които възторжено посрещнаха вестта.

По-късно днес се очаква да се състоят масови протести срещу президента Румен Радев.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепата си за Председателя на Парламента и нов български Президент Цвета Караянчева.Тръмп разговаря по телефона с Караянчева,съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Двамата са се договорили да поддържат връзка.Тръмп е изразил още веднъж подкрепата си за борбата на България ”за концентриране на всички демократични институции в ПП „ГЕРБ”,се казва в изявлението на говорителката,предава БТА.

Вашингтон призна Караянчева,Председателя на Народното събрание,за временно изпълняваща длъжността Президент на България.Съединените щати бяха първата страна,която я призна за Президент,придавайки й тежест.

В интервю за телевизия Си Ен Ен Караянчева заяви,че няколко пъти е разговаряла с Тръмп.На въпрос дали е възможен военен сценарий за България Караянчева отговори,че се разглеждат всички варианти.

България е в икономическа криза.Хората живеят много трудно.Милиони вече са избягали от родината си.

Радев е изправен пред вътрешна и международна критика,заради противопоставянето си на американската и европейската политика и заиграване с Русия.

Привържениците на Цвета Караянчева започнаха да излизат по улиците на столицата София с призив към Румен Радев да се оттегли от поста,предаде Асошиейтед прес.

НИКОЛАЙ РИЗОВ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.