Депутат – убиец от ГЕРБ измамил НАП с 200 бона и нищо

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/deputat-ubiec-ot-gerb-izmamil-nap-s-200-bona-i-nishto/23011 SvobodnoSlovo.eu
Депутат – убиец от ГЕРБ измамил НАП с 200 бона и нищо

Депутат, на чиято съвест вече лежи убийство, който е в лично подредената от водача й Цветан Цветанов благоевградска листа на ГЕРБ, освен това е ощетил тежко хазната, доказва разследване на сайта Биволъ: „Да продадеш фирма задлъжняла към бюджета на малоимотно лице не би трябвало да е възможно. Поне така каза говорителят на НАП Росен Бъчваров след като избухна скандалът с милиардите несъбран ДДС. Той беше категоричен, че за вписването на сделки се иска удостоверение за липса на задължения към НАП.

Някои обаче явно са по-равни от другите пред НАП и Агенцията по вписванията, защото за депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев номерът е минал.

Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ Гоце Делчев в края на април 2016 г., Гамишев се отървава от фирмата си Гамишев – НКБ ЕООД като я прехвърля на „Файнест Асошиътс“ ЕООД.

Днес Гамишев – НКБ ЕООД фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. Тя е добавена в позорния списък на НАП през август 2017,  но дълговете в особено големи размери са налице доста време преди това, още докато Димитър Гамишев е неин едноличен собственик, сочат данни от ГФО на фирмата.

Как при това положение е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията е загадка, но то е факт.

Файнест Асошиътс ЕООД е фирма с 2 лева капитал и е регистрирана в Ловеч със собственик и управител Георги Михайлов Георгиев. Това лице е управител на 93 фирми и собственик на 53 дружества, показва справка в Търговския регистър. А на адреса на Файнест Асошиътс в Ловеч на ул. Шипка 5А са регистрирани общо 23 фирми. Проверка на Биволъ показа, че поне 10 от фирмите на Георги Георгиев дължат суми от порядъка на десетки и стотици хиляди левове на НАП. Всичко това говори недвусмислено, че Гамишев е продал фирмата си на професионален „сламен човек“ с пълното съзнание, че го прави, за да избегне плащането на данъци. Сега НАП може да се надява единствено да прибере от Георги Георгиев на босия цървулите, или тихомълком да отпише вземането”.

И още: „Преди да стане шеф на местната структура на ГЕРБ и депутат, той е строителен предприемач и член на ГЕРБ – Предприемачи. По това време бизнесът на неговото семейство процъфтява. Същата тази фирма Гамишев – НКБ отчита внушителни нетни приходи от продажби  – 1,7 млн. за 2013 г. 1,2 млн. за 2014, нараснали тройно с връщането на ГЕРБ на власт - 3,5 млн. за 2015 г. През 2012 г. съпругата на Гамишев Боянка е получила близо 400 000 лв. европейско финансиране от ПРСР за къща за гости в с. Гайтаниново. Неговата снаха Ангелина Гамишева пък е взела от същата програма близо 300 000 лв. за къщи за гости в с. Лещен”.

Според Биволъ: „Има слаба вероятност Прокуратурата да се възбуди и да повдигне обвинение на хитрия депутат Гамишев за избягване на данъци в особено големи размери. Тя ще е улеснена в това начинание от факта, че народният представител от ГЕРБ вече е със свален имунитет. В средата на миналата година Цацаров му поиска имунитета, след като Гамишев стана обвиняем за убийство на пешеходец при шофиране с превишена скорост”.

На 27 ноември 2014 г. Гамишев превишил максимално допустимата скорост в населено място. Той се е движил с около 68 км/ч или 18 километра над законово позволеното, причинил смърт на пресичащ пешеходец.

http://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.