Джамбазки: Интересът на страната ни е през нея да минават транспортни, газови и електропреносни коридори

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/dzhambazki-interesat-na-stranata-ni-e-prez-neya-da-minavat-transportni-gazovi-i-elektroprenosni-koridori/24721 SvobodnoSlovo.eu
Джамбазки: Интересът на страната ни е през нея да минават транспортни, газови и електропреносни коридори

Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония отваря нова страница, защото години наред чужди на двете страни сили, предимно в Белград, гледаха да държат един братски народ разделен, да насаждат недоверие, подозрение и омраза от двете страни на една ненужна за нас граница. Този договор отваря вратата за добро бъдеще, коментира в предаването „Тази сутрин“ по БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.

Според проф. Боян Чуков този договор е една позитивна крачка в правилна посока, но има някои подводни камъни, заради неясните формулировки в него. По думите му, за да оценим този договор, защо беше форсиран толкова, е необходимо да го поставим в хронологията на много други събития, включително и кризата в Катар. Всичко мирише на сгъстен природен газ, посочи той.

Ангел Джамбазки заяви,че в това не вижда нищо лошо, тъй като интересът на страната ни е през нея да минават транспортни, газови и електропреносни коридори.

С договора за добросъседство се дава възможност Македония веднага да бъде интегрирана в НАТО и по този начин ще бъде запечатана цялата територия и ще бъде ударен „Газпром“, посочи Чуков.

Няма нищо лошо Македония да влезе в Европейския съюз и НАТО, съгласи се Джамбазки. Той изтъкна, че основната идея е да няма граници между България и Македония. Между българите и македонците няма различия, има пропаганда от една група хора, свързани с Белград и други столици извън Балканите, каза евродепутатът.

bTV, „Тази сутрин“

Image Джамбазки-e1347603847203.jpg

http://glasove.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.