Елена Йончева: Записът показа цялата мерзост на политическата ни класа. ЕП няма да мълчи пред това

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/elena-yoncheva-zapisat-pokaza-cyalata-merzost-na-politicheskata-ni-klasa-ep-nyama-da-malchi-pred-tova/15018 SvobodnoSlovo.eu
Елена Йончева: Записът показа цялата мерзост на политическата ни класа. ЕП няма да мълчи пред това

Много неща се изговориха за този запис. Над 1 млн. българи сме го изгледали. Всички се надяваме това да не е неговия глас. В този запис чуваме как лидер на европейска държава нарежда да бъде унищожен един бизнес, как нарежда да бъде унищожен политически противник. Това каза евродепутатът Елена Йончева по БТВ.

Тук в Европа се опитваме да се намери такъв механизъм, който да позволи подобни неща да бъдат разследвани и да не могат да минават безнаказано. Трябва да се разследва този запис.

Притеснително е, че този запис показва, че няма разделение на властите. От пътищата се опитах да направя проверка. Корупцията е голям бич за България, защото тя удря икономиката. Ние сме последни в Европа. Записът показва цялата мерзост на политическата класа в България.  На моя свекър са направени множество проверки и не са установени никакви нарушения. Средствата, които ще се дават от Европа за борба с коронавируса, ще има специален мониторинг. Вече ще се наблюдават и медиите през мониторинга за съдебната система. Първият доклад ще излезе през октомври. И това е благодарение на нашата работа. За първи път ще се наблюдава корупцията у нас. Новият механизъм ще включва корупция и наблюдение на медиите. Това ще даде резултат, уверявам ви.

Автентичността на този запис трябва да бъде доказана или опровергана от българската прокуратура. За съжаление много записи не бяха проверени. Надявам се, че българската прокуратурата ще направи анализ. „Биволъ“ вече даде този запис за анализ. Истината трябва да излезе. Записът и снимките са моментна картина на България. Когато ги видиш, това е шокиращо. Унизително е да снимаш спящ човек. Това не е морално. Но снимките с натъпканите чекмеджета с пари показват деградацията на българската политическа класа. Виждаме как управляващите са си напазарували политици, антрополози. Ако продължим така, ще останем все така бедни и унизени. В България цялата система е компрометирана и корумпирана.

Моето отношение с г-жа Нинова е като към лидер на БСП. Ако тя има въпроси, винаги може да ми се обади. Тук в ЕП са над 700 депутата. Всяка политическа група има своите интереси. Нямам проблем с г-жа Нинова. Тя има проблем със своите структури. Вътре се водят борби. БСП не може да спечели властта, ако се занимава само с вътрешни боричкания. Тя ще спечели, ако се оглави от лидер, който да обедини левицата. Битката срещу корупцията в България трябва се води от най-голямата опозиционна партия. Но тя трябва да се води не с декларации. ЕП няма да мълчи пред това, което се случва в България.

Ние виждаме, че български бизнесмени са били принудени да плащат „такса спокойствие“. Бизнесът мълчи, мълчи, защото ако каже нещо, той ще изгори. Призовавам да не се страхувам. Тази политическа класа се самозабрави. Призовавам: Не мълчете!

Страхувам се, когато чух, думите от записа: “Ще направя всичко възможно Елена Йончева да изгори!“. Ако вие чуете такава поръчка, вие бихте ли се страхували?! Не бих казала, че се страхувам да се върна, но си давам сметка. Имам очаквания, че българските журналисти ще разкрият истината и няма да премълчат това, което се случва.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.