Георги Марков: Соросоидите слънчасаха

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/georgi-markov-sorosoidite-slanchasaha/24625 SvobodnoSlovo.eu
Георги Марков: Соросоидите слънчасаха

Повод за “слънчасването”ми дава статията на Иван Кръстев във в-к "Файнейшъл таймс", посветена на Виктор Орбан. Иван е умно момче и ярък автор на неолибералната общност под крилото на Джордж Сорос. Този път обаче е написал небивалици, които са далеч от реалността.

1. Орбан бил „реакционер”.

Този комунистически етикет най-малко върви да бъде лепнат на унгарския премиер, защото за разлика от Меркел, например, той има ярко антикомунистическо минало. Така в далечната 1988 г. Виктор създава партията на младите демократи за сваляне на комунистическия режим. През лятото на 1989 г. разплаква цяла Унгария, призовавайки на гигантски митинг в Будапеща съветските войски да напуснат страната. Не се е чуло в ГДР, жена на име Меркел да е извършвала подобна “реакционна” дейност. В новата унгарска конституция Орбан приравни престъпленията на комунизма с тези на фашизма, и те останаха без давност. Ще добавя - че още в първия си мандат, той вкара Унгария в НАТО.

2. Партията на Орбан можело да бъде изключена от ЕНП след победата на Меркел на изборите през септември.

Ако това стане, великият Хелмут Кол ще се обърне в гроба. През пролетта на 2016 г. той прие в дома си своя любимец Виктор. Именно унгарският премиер след църковното погребение на канцлера в Германия е поканен от съпругата му в любимата на Кол кръчма, да произнесе последно слово.

"Имах двама любимци – Меркел и Орбан, остана ми само Виктор. Тя съсипа моята Европа.” Това е последното публично изявление на обединителя на Германия.

Лично за мен въпросът не е ще бъде ли изключен Орбан от ЕНП, на която бе зам. -председател, а по-скоро защо не отива в алианса на своите приятели консерватори от Англия и Полша. ЕНП отдавна не е дясна, а по-скоро либерална организация, ако изключим може би само баварската партия на Зеехофер. Прочее, за унгарците, които обичат Орбан, е все тая дали е в ЕНП.

3. Унгария била все по-малко привлекателна за своите граждани и те я напускали масово.

Живея в тази страна през последните години и е вярно точно обратното. За 7 години управление на Орбан, Унгария има един милион нови граждани-унгарци от съседните страни. В провинцията е пълно с млади хора, виждат се и родители на разходка с по три деца без да са от ромски произход. Безработицата падна на 4%, режийните се намалиха с 25%, инфлацията е най-ниска от 40 години. Германските фирми в Унгария наброяват 6000 начело с Мерцедес, Ауди и Опел, а американските 1750. Износът за миналата година е за над 100 милиарда евро.

Унгария начело с Орбан занули външния си дълг и не дължи на нито една финансова институция нито един евро цент. Китай определи Унгария за свой стратегически партньор. Младите семейства се радват на специални грижи в това число и 33 000 евро подарък от държавата, за трето дете, ако се осигуряват. От нова година лекарите-специалисти получиха увеличение на заплатите с по 1000 евро. В Будапеща и това лято купонът е безкраен, градът е залят от туристи, изпълнили посинелият от басеини град. Проведе се невероятно световно първенство по плуване, водна топка и скокове във вода, състоя се поредната Формула 1, а младежите от целият свят дойдоха на прочутият SZIGET Festival, открит от Pink. Естествено, има хора, търсещи по-добро заплащане нa Запад, но масово напускане на страната от младите както у нас няма. Любопитно е, че до Балатон германци купуват къщи, уплашени от изнасилванията и кланетата на ислямистите в Германия.

4. Основният противник на Орбан по въпроса за мигрантите не бил Сорос, а папа Франциск.

Тук вече слънчасването е пълно. Не папата, а Сорос публично заяви, че има план да заселва 1 милион ислямисти в Европа всяка година. През 2016 г. папата изрече едно блудкаво послание: Да приемем мигрантите по домовете си. За тази глупост на референдума в Унгария гласуваха едва 55 000 души (колкото един стадион “Васил Левски”). За отказа на Орбан страната му да има шеф и приеме квоти от бежанци гласуваха 3 360 000.

В заключение: Орбан винаги е твърдял, че Унгария е малка страна и има пропорционално малък глас в световните делa, но гласът ѝ трябва да се чуе: Унгария е нашият дом и никой не може да ни определи, с кого да живеем. Врекли сме се в ЕС, но не искаме да загубим суверенитета си.

Той поиска Християнска Европа и Християнска Унгария. Второто го постигна, затова го избраха два пъти с по 2/3. „Боже, благослови унгарците”, пише в новата унгарска конституция. Такъв текст за европейците липсва в европейския договор.

Резултат с изображение за Георги Марков

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.