ГЕРБАЧОК НАТРОВИ БЪЛГАРИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/gerbachok-natrovi-balgarite/20361 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБАЧОК НАТРОВИ БЪЛГАРИТЕ

Територията се тресе от скандали. Кого е отровил Путин, демократичен президент ли е Мадуро и какво са си казали Салвини и Макрон. Поне медиите. Българите се тресат от възмущение – от празния си хладилник, от заметения отново под килима скандал „Ало,Банев“, от заметените безкрайни скандали, съпътстващи управлението на гербавите.

За десет години количественото натрупване на управление на престъпници и некадърници доведе до качествено изменение на българите. Като натровени с Гербачок – ежедневно гадене, позиви за повръщане, постоянно разстроени и с високо кръвно. И отвреме навреме спонтанен плач или гняв при поредната простотия, която се случва.

И страшното е, че вече нямаме нормални реакции. Днес гледам как луксозни джипове си карат върху новия тротоар до подлеза на Понеделник пазар в Пловдив, за по напряко, а хората гледат напълно безучастно и нямаше нито един вик на възмущение. Вече никой не се и заглежда по хората, ровещи в боклука. Нито в просещите…нито в другите хора, внимавайки много да не видят отчаянието в очите им.

А очите са важни. Гледайте очите на хората по улицата. Те по-добре от всяка статистика ще ви покажат „успешното“ управление на гербавите. Защото отчаянието и безизходицата трайно се настаниха дори при средната класа, която досега се държеше. И попитайте колко хора вече дори не гледат телевизия, освен сериалите. От елементарно чувство на самосъхранение. И, разбира се, за да не изхвърлят телевизорите си през прозореца.

Днес пак чета Цецкоу , незнайно в какво качество, събирал „кметовете на ГЕРБ и областния управител“ на някаква поредна среща. И на никого, най-малкото на него, не прави впечатление откъде накъде партиен заместник-председател ще събира кметове и областни управители. Те май би трябвало да са на държавата, а не на партията? Или аз бъркам?

Не се впечатляваме вече от престъпността. Не се впечатляваме от повсеместната корупция и кражби. Не се впечатляваме от ограбването, некадърността и нон-стоп скандалите във властта. Дори когато продават България, има само немощни единични гласове, другите просто въздъхват и обясняват, че сме овце….

Натровени, отровени от престъпната прогнила атмосфера, която като смог е обхванала цялата българска земя. Замаяни от ежедневните грижи за оцеляването, не можем да вземем адекватни решения. Повръщащи от отврата към случващото се, но обезсилени от непрестанните атаки на държавата към българите.

А лечението е едно – премахване на отровата, унищожаването на замърсителя! На отровителя на народа ни. Защото ако тази гербава болест не я спрем сега, тя като вирус ще унищожи всички ни.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.