Имали в България ''Здравно Министерство'' ?

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/imali-v-balgariya-zdravno-ministerstvo/22634 SvobodnoSlovo.eu
Имали в България ''Здравно Министерство'' ?

Имали в България ''Здравно Министерство''? Този въпрос си задават вече месеци наред българските лекари в различни градове на страната. Вчера на пореден протест излезе Ловешката болница а днес за пореден път на протест излязоха и медиците от болницата във Враца.

Хората в бели престилки нарекоха държавата мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство как се живее три месеца без заплата.

Персоналът напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният план на министъра и на зам.-министърката проработи – болницата не работи, коментира д-р Георги Комитски.

Полина Комитска е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, но не съжалява.

Аз смятам, че нещата трябва да стигнат още по-далече, не само едни яйца да бъдат хвърлени, трябва да излязат всички и да хвърлят яйца, казва жената, която е счетоводител в болницата.

„И също имам пожелание да дойде във Враца и да получи инфаркт, когато няма лекар в спешно отделение, да получи кръвоизлив, да получи счупване, и да няма кой да я транспортира или оперира, пожелавам й го от сърце”, казва медицинската сестра Елина Славейкова.

Едва вчера медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.

Имали в България ''Здравно Министерство'' ?

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.