Ивайло Пенчев: Швеция и Норвегия не са го „окъсали” без евро

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/ivaylo-penchev-shveciya-i-norvegiya-ne-sa-go-okasali-bez-evro/22523 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Пенчев: Швеция и Норвегия не са го „окъсали” без евро

Швеция и Норвегия нямат особени проблеми като не ползват еврото и не са го „окъсали”. Това коментира бизнесменът Ивайло Пенчев по повод приемането на единната европейска валута и в частност влизането на България в еврозоната.

Той посочи, че влизането е ЕС е отказ от национален суверенитет, както и влизането в еврозоната. „Моят проблем е, че хората с порив и удоволствие се отказват от националния си суверенитет. И това идва от липсата на българско самочувствие. Натъжава ме, че българите си мислят, че някой ще ги оправи, никой няма да ни оправи”, каза той.

Категоричен е, че за бизнеса е важна икономическата среда, а валутната единица няма особено значение.

Поскъпване на цени няма да има, смята бизнесменът. Конкуренцията ще реши този проблем, защото има свободен пазар.

По темата за внедряване на агенти на ДАНС по частни компании Пенчев коментира, че идеята не изглежда страшна и й се обръща повече внимание от нужното. „ДАНС трябва да лови бандити и частните фирми не могат да са защитени области само, защото са частни. Само да не им плащам аз заплатите”, категоричен беше той.

Не представям фирма като моята да е обект на това, фирми, които имат отношение към националната сигурност по-скоро.

Пенчев заяви, че подкрепя организирането на прайда и добави, че един човек трябва да се чувства приет, за да бъде щастлив.

С Боян Петров той се познава от над 20 години и сподели, че много му е „дуднал” да спре с изкачванията. „И аз съм „ходил по алпинизми” и като забременя жена ми се отказах. Като умра кой ще се грижи за тях. Алпинизмът е егоистично занимание, разбирам ги хората защо го правят. Това е ненужен героизъм. Рискуваш живота си за внимание и признание”, категоричен беше той.

http://btvnovinite.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.