Кубрат Пулев: Вярвам, че ако хората останат и се борят за България - няма как, не може да не може

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/kubrat-pulev-vyarvam-che-ako-horata-ostanat-i-se-boryat-za-balgariya-nyama-kak-ne-mozhe-da-ne-mozhe/20174 SvobodnoSlovo.eu
Кубрат Пулев: Вярвам, че ако хората останат и се борят за България - няма как, не може да не може

Навръх националния празник в студиото на "Тази неделя" гостува една от най-големите ни спортни гордости. Боксьорът Кубрат Пулев даде едно по-различно интервю, в което говори за идолите, за семейството, за любовта към родината. Той сподели и как ние българите можем да изградим едно по-светло бъдеще - с единство и вяра.

"В едни от турнирите, на които съм бил, пускаха химна, когато побеждавам. Беше за мен изключителна гордост", започна Кубрат.

Запитан ако можеше да се роди отново, какво време от българската история би избрал, Пулев заяви, че би искал да живее във всички.

"Но няма как, житейските ни дни са по-малко. Може би под турското робство, защо не. От сегашната ми позиция, гледайки, дори да познавам Васил Левски би било за мен нещо велико, макар че тогава е нямало как да го осъзная. Още от малък, баща ми ни учеше и казваше, че това е най-великият българин"

"Баща ми със сигурност щеше да се гордее с мен. Аз вярвам, че се гордее и от горе, но със сигурност щеше да се гордее, защото ние сме негови производни, негови деца. Естествено, имаме и майка ни, която много допринесе за нашето развитие. Баща ми се занимаваше основно и изцяло с нас, беше отдаден на нас. На повечето хора не мога да обясня, но пожелавам на всяко едно дете такъв баща".

"За много неща обаче, за съжаление, би ме смъмрил сега. Може би в личен план - за деца. Трябва българите да правят деца, да се раждат. Аз съм, за съжаление, много не добър, а много лош пример в това отношение. Това ми е единственото, което куца, но смятам да се задвижа малко по-усилено в тази част", обеща Кубрат.

Запитан дали би отгледал децата си в България, Пулев бе категоричен: "Да, със сигурност. На много хора казвам, и дори с техните деца говорим, пред тях. Няма лошо, хубаво е хората да видят в чужбина какво е, но чак да си пращам аз детето. Лично аз не бих го направил, защото смятам, че примерът детето ти да бъде близо до теб е много по-важен. Не мога да ги разбера. Това пак идва от чуждопоклонничеството на българина и от ниското му самочувствие. Имаме много добри университети, в коите те могат да завършат и да си бъдат до родителите, до семейството. Не да ходят в чужбина, без никакъв контрол... Въпрос на личен избор, но не забравяйте, че прекалената мотивация, прекаленото желание, също може да изиграе лоша шега на някой. Може да го направи нещастен и не на мястото си. Човек трябва да прецени и да следва мечтите си".

Самият Кубрат е идол на много деца, които мечтаят един ден да постигнат неговите успехи и да чуят химна след победа. "Не е нужно да бъдат като Кубрат Пулев, но ако вземат дадени черти, биха им били от полза. Аз съм човек, който казва истината и говори това, което мисли. Който не казва нищо просто така. Обичам всичко да е затвърдено с факти и знания. Едно мнение, което е изградено не просто ей така - събудил съм се и така съм решил, ами е затвърдено от прочетено, гледано, изживяно", каза боксьорът.

За причините България да е на челните места за най-нещастна нация: "На първо място ще кажа - любовта към нас самите, към родината, към България. Това ни пречи, защото по този начин ние нямаме дух, нямаме сила, нямаме живец, нямаме дух. Когато на един човек му е взета душата - той е инвалид. Трябва вяра. Това се възражда и смятам, че ще се възроди още повече... Аз съм доволен от себе си. Това, което промотирам, е България, самочувствието на българина, българският дух. Без да искам нищо в замяна".

"Вярвам, че всяко едно нещо може да се постигне. Няма невъзможни неща, колкото и да е клиширано. Моето мото е "Няма начин да няма начин". Смятам, че хората, ако не се опитват да се отърват леко, защото леко няма, а останат и се борят за България, няма как, не може да не може. Вярата е в самите нас. Когато човек повярва - това е първата крачка".

Кобрата изрази увереност, че отново ще победи румънеца Богдан Дину, с когото са се боксирали и преди в официален мач при аматьорите: "Помня, че бих един румънец. Бих го хубаво и ми беше много удобен тогава. бях много по-бърз от него и го разкъртих, тези груби думи мога да употребя. Помня, че го бих, но не помня точно кой беше. Сега, по статистиката, е той. Надявам се и вярвам, че ще го бия. Вярвам, че съм по-добър. Трябва да го бия, като знам, че и ще има голяма българска публика в Лос Анджелис, която ще ме подкрепя. Не мога да ги изложа. Ще направя необходимото, за да мога да направя хората щастливи в този момент.

"Просто вярвам в българина. Би ме направило щастлив в България да живеем по-добре, защото на мен, не знам на другите как им е, но на мен ми е мъка за хората", завърши най-добрият ни боксьор, който е претендент за световната титла в тежката категория.

btvnovinite.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.