Мрете тихо! Да не пречите

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/mrete-tiho-da-ne-prechite/21612 SvobodnoSlovo.eu
Мрете тихо!  Да не пречите

Трети ден хемодиализата във Видин е в тежка авария. Днес един от пациентите почина. Животът на 45 човека е в опасност. Счупил се е един филтър. Просто филтър. Поне седмица ще трябва за да се отстрани аварията.

В това време Той ще строи кокетно стадионче за стотина милиона. Да, от тези стотина милиона ще откраднат поне половината, а от клетниците, дето лежат в това отделение не могат да откраднат почти нищо и затова те не са важни. Болните в България живеят не с диагнози, доизживяват си дните с присъди.

Да си болен в България най-често значи, че си обречен. Дори затворниците знаят, че като им мине срока са свободни, а болните знаят, че спасение няма. И се успокояват хората, с приказки като, „има неща, които не зависят от нас“ и ‘има и други, не сме само ние“.

Да сте чули за авария в Народното събрание? Да сте чули за авария в министерски съвет? Да сте чули за авария в правителствена болница и пациентите да останат една седмица без лечение? Там всичко е подсигурено. По три буса тоалетна хартия ги зареждат едновременно, та ако някой закъса, другите да стигнат навреме и да имат с какво да си бършат задниците гадовете. Но един филтър резервен в тази държава за хемодиализата няма. НЯМА!

И не го правете хора! Не се предавайте, не се примирявайте. Няма други като вас, няма други, като вашето детенце, като жена ви, като майка ви. Те са ви единствените. И знайте, всичко зависи от вас! Вие решавате, вие сте важните. Борете се. Хората са по-важни и силни от свинете. И последно, не спечелим ли тази, голямата битка, битката срещу боклуците, които ни убиват, всички сме обречени. Борисов, Цветанов, Пеевски, Цацаров и останалите мародери, които ни управляват са способни да гледат как умирате докато в това време ви крадат отново и отново.

Днес 24 човека продължаваха да се диализират в отделението във Видин с непречистена вода, увреждайки допълнително своето здраве. Днес в отделението нямаше нито един лекар нефролог. Просто защото няма лекари в отделението. Лекари няма, апаратурата не работи, хората умират, за тях пари няма. Но ще има нови 960 калинки, назначени заради новата винетна система, за тях пари има. И за кокетното стадионче на Буда стотици милиони има. Но за майките на децата с увреждания пари няма. За слугите в държавната администрация, които крепят властта на Буда един милиард има. А шест хиляди лева за филтър няма. Така убива системата. Така убива мафията. Така убива корупцията. И с мълчанието и бездействието си ставате съучастници в убийствата.

Ще плащат за всичко.

Лидерът на БОЕЦ Георги Борисов Георгиев

БОЕЦ

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.