Откъде да си внесем по-умни, знаещи, можещи, отговорни и некрадливи работодатели?!

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/otkade-da-si-vnesem-po-umni-znaeshti-mozheshti-otgovorni-i-nekradlivi-rabotodateli/21095 SvobodnoSlovo.eu
Откъде да си внесем по-умни, знаещи, можещи, отговорни и некрадливи работодатели?!

Когато малкото български работодатели казват, че нямат квалифицирани работници и нямат откъде да ги вземат в България, следва да попитаме:

ЗАЩО ГИ НЯМАТЕ?

Защо с вашите пари, знания и изисквания не можете да ги произведете тези работници, така че да бъдете удовлетворени?

Защо?

Какво им пречи, да си поръчат и образават в десетките частни унивеситети и техникуми 100 заварчици, 10 камериерки, 50 инженери, 80 енергитеци, 200 търговци, 500 учители, 300 лекари, 800 животновъди, 1000 зеленчукопроизводители, 3000 комбайнери и т.н., до безкрай? (числата са произволни)

Защо?

Какво и кой пречи на на олигархичната фамилия Домусчиеви да обучат и произведат толкова хора, колкото са им необходими, за да произведат един, два, пет, десет НОВИ кораба в корабостроителния завод във Варна?

А кой и какво им пречи да внасят с парите си високоспециализирани специалисти от Запад и от Изток, ако предположим, че българите са негодни за тях?

Защо?

*********************

Защото те не строят нови кораби. Те режат на скраб старите. Тези на социалистическа България.

Това имат и кухите им кратуни могат да произведата само това - скрап.

******************

Неее, Велевци, Домусчиевци, Дачевци и прочее искат да си внасят още по-бедни и още по-отчаяни хора от всички краища на света, за да крадат от ТРУДА още повече. Без да произвеждат реално нищо.

Защо?

Защото "работодателите ни" са негодни. Те не са хора, които осигуряват работа, а такива, които крадат труд. Работа, която да произвежда добавъчна стойност. Крадат материали, крадат готов капитал (пари европейски и български). И когато не могат да крадат през данъци и постановления на МС, крадат през закони, които им осигурява парламентът. Закони, които им осигурява държавата на М...трата. Крадат, защото държавата на Борисов не просто им го разрешава, но и ги насърчава, като ги корумпира допънително. ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА - е нарицателното за законен грабеж.

**********************

Казват, че 2 милиона българи работят и живеят по принуда в странство. Казват, че били високо образовани, млади и цвета на нацията. Ами, върнете ги бе, работодатели. Върнете ги, за да ви работят ТУК. Те поне са образовани в разни западни университети. Дайте им същите условия за труд и развитие, същите производства, същите заплати?! Пък да видим, дали няма да се върнат?

*************************

Още по-бедни работници можем да си внесем отвсякъде, за да заместим нашите.

Но откъде да си внесем по-умни, знаещи, можещи и отговорни и некрадливи (простете за цинизма) работодатели?!?

Албена Шавел

http://pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.