Посланикът на САЩ трябва да бъде депортиран от България

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/poslanikat-na-sasht-tryabva-da-bade-deportiran-ot-balgariya/20325 SvobodnoSlovo.eu
Посланикът на САЩ трябва да бъде депортиран от България

България е известна с гостоприемството си и търпението. Но това не значи, че трябва да се правим, че не забелязваме, когато част от «гостите» образно казано пренареждат къщата. Последните дни ставаме свидетели на безпрецедентна посланическа активност. Ерик Рубин дава брифинги у нас в Министерски Съвет, привиква премиери, прокурори, нещо «съветва», изисква, «насочва». Само че, това не влиза в служебните му задължения.

Следвайки инструкциите на правителството на САЩ, Ерик Рубин си позволи да говори от името на България, замесвайки страната ни в грандиозен скандал за пране на пари. Тази сряда, 13 февруари, Ерик Рубин привика на среща премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, директорът на ДАНС ( Държавна агенция «Национална сигурност») Димитър Георгиев, и след срещата на брифинг беше обявено, че държавни пари от Венецуела са прехвърляни в български банки, и трябва » да се спре ограбването на венецуелския народ».

Отделно, ще добавим, че при целия си натоварен график, Ерик Рубин намери време да заяви, че се опасява от «руска намеса» в нашите български избори. А паметливи помнят, че още преди да пристигне у нас, посланикът на САЩ даде обещание, че ще се бори с руското влияние. И както виждаме не се спира.

Ние ще работим с българските власти така, че националното богатство на Венецуела да не бъде откраднато от народа й». Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин в американското посолство по време на откриването на кампанията за Летните програми за работа и пътуване в САЩ – 2019.

На снимката по-долу виждате няколко български момчета и момичета, които ще получат «златния шанс» да учат в САЩ, с визите връчени лично от Ерик Рубин. Така САЩ вербуват децата ни, а в летните програми са включени около 5 000 български студенти.

„Програмата за летни студентски бригади дава на студентите от цял свят възможност да живеят и работят в САЩ през лятната си ваканция от колежа или университета, да се запознаят с американци и да съпреживеят културата и начина на живот на САЩ. От 2000-та година до сега, над 110 000 български студенти са участвали в нея“, каза посланик Рубин.

Именно раздадените визи на български студенти, е малката награда за използването на страната ни от САЩ за позорния скандал с пране на пари от държавна петролна компания. Посланикът на Венецуела у нас, не остана равнодушна към действията на Ерик Рубин, и побърза да опровергае информацията, наричайки новината фалшива.

Заради тази новина цената на петрола леко започна да се покачва. Българското правителство получи информация  официално от правителството на САЩ, а правителството на САЩ е експерт във фабрикуването на фалшиви новини“,- коментира посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони.

Важно е да напомним, на господин Ерик Рубин, че в България има и президент, който коментира ситуацията с историите за Венецуела, прането на пари и българския вариант «Скрипал» по следния начин:

«Не е нормално чужди посланици да информират правителството».

Ася Иванова-Зуан, News Front

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.